Religion

Paven har de siste årene tatt til orde for både sivilt partnerskap og generell aksept av skeive. Nå ber han foreldre til skeive barn om å ikke støte dem bort.

Paven: – Aldri fordøm barna dine!

Publisert

.

Pave Frans brøt med manus da han ba foreldre om å ikke fordømme sine barns seksualitet.

– Foreldre som ser en annen seksuell orientering i sine barn må støtte dem og ikke gjemme seg bak fordømmelser, sa han under en offentlig tale til katolikker over hele verden.

– Aldri fordøm barna dine! Ikke støt dem bort. Finn ut hvordan du kan støtte dem.

Pave Frans har flere ganger markert seg som positiv til skeive. Tidligere har han blant annet sagt at homofile har rett til å bli akseptert av familier som barn og søsken, og at det er «godt og nyttig» at homofile par inngår partnerskap. Han har også kalt homofile og transpersoner for «Guds barn».

«Homoseksuelle mennesker har rett til å være i en familie. De er Guds barn» sa paven i et intervju i dokumentaren «Francesco» (2020). «Du kan ikke sparke noen ut av en familie, og heller ikke gjøre livet surt på grunn av dette. Det vi må ha er en sivil partnerskapslov; på den måten er de juridisk dekket.»

Tross pavens syn på homofile, sa Vatikanet i fjor at den katolske kirken og dens prester ikke kan velsigne likekjønnede partnerskap og ekteskap fordi Gud «ikke kan velsigne synd».

«Det er absolutt ingen grunn til å anse homoseksuelle foreninger for å være på noen måte lik eller til og med fjern analoge med Guds plan for ekteskap og familie», sa Vatikanets ortodokse kontor, Kongregasjonen for troslæren, i en uttalelse som ble godkjent av pave Frans.

Powered by Labrador CMS