Skeiv sommer 

– Sommerfavoritten er Olivia Rodrigo

I tillegg til å kjøre «Vampire» på repeat nyter Petter Normann Dille sommeren med samboer, familie, festival-jobbing og Barbie-filmen.

Petter Normann Dilles norgesferie inkluderer plasking i svømmebassenget på terrasseplattingen. Denne har han ikke snekret selv forteller han til Blikk.
Publisert Sist oppdatert

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag har turen kommet til lhbt+aktivisten og den norske kirkes prest Petter Normann Dille.

 – Hvordan ser sommeren din ut i år?

 – Det er norgesferie i år også. Joachim (samboeren min) og jeg farter litt mellom familien hans på hytta på Sørlandet, og familien min på Otterøya (utenfor Namsos). Vi har feira mamma og pappas gullbryllup. Det var stas! Ellers så har det vært litt jobb i forbindelse med Oslo Pride, Olavsfest og Arendalsuka. Så det blir festivalene mine i sommer.

Hvilken lhbt+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

 – Min prestekollega og venn Hanne Marie Iaursulëiel Pedersen-Eriksen har i sommer vist meg rundt i København. Hun viste seg å være veldig god på å vise meg sider av byen jeg ikke kjente fra før, men elska! Kanskje det gjelder resten av verden og?

 – Beste sommerminne?

 – Jeg elsker å være på sjøen. I 2019 var vi en gjeng hjemme på gården som kjørte hele veien rundt Otterøya (øya jeg kommer fra), spiste is og nøt det vanvittig gode været. Innimellom stoppa vi for å bade midtfjords, og stakk innom noen av fjordpubene på naboøya Jøa. Det var som en drøm. 

 – Verste sommerminne?

 – Det er jo ofte været som stikker kjepper i hjula, men som trønder er jeg god på å sortere ut dårlige værminner. 

 – Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

 – Jeg liker spontane kvelder i Oslo når vi plutselig innser vi er flere i byen som vil finne på noe. Dager med badstue, uteserveringer, vandring gatelangs og elvelangs kan komme spontant. Men reiser liker jeg å planlegge og glede meg til.

 – Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

 – Jeg liker å være guide for folk som kommer på besøk, så da blir det jo steder jeg kjenner, som Trondheim, Oslo og Namdalen. Det er ikke så mye jeg direkte ikke liker å vise frem, men steder jeg ikke kjenner tar jeg jo ikke med folk til! 

Hva ville folk blitt mest overrasket over at du gjør om sommeren?

 – Aner ikke hva folk anser som overraskende, men jeg har snekra en del plattinger de siste åra. Også legger vi en del puslespill hvis det er dårlig vær.

– Hvilke skeive saker brenner du for?

 – Det er flere ting. Årsmarkeringen for 25. juni satte en støkk i meg og minnet meg på at selv om jeg ikke var i nærheten av skytingen i fjor da den skjedde, har jeg mange erfaringer av å bli jaga gatelangs fordi jeg er homo. Terroren i fjor velte en del minner og traumer jeg ikke hadde tenkt så mye på. Så jeg meldte meg inn i Støttegruppa 25. juni. I tillegg prøver jeg å følge mer på hva som skjer rundt omkring i verden på lhbt+feltet. Det føler jeg at jeg skylder den skeive internasjonale bevegelsen å vite mer om. 

Hva leser du i og ser du på i sommer?

– Jeg har hørt et par bøker om 22. juli som lydbok så langt, og sett «The Idol» på HBO Max. Og Barbie-filmen! Skal se Oppenheimer også selvfølgelig. Nå har jeg begynt å høre på Simon Strangers roman «304 dager».

Favorittsommerlåt?

 – Åh, det er mange. For eksempel «Øynene lukket» av Sondre Lerche og Lars Vaular, «Lust for life» av Lana Del Rey og The Weeknd «Chill», og litt av Sondre Justad. I år er det nok «Vampire» av Olivia Rodrigo som er mest spilt!

 

Powered by Labrador CMS