Ukraina

Gir Pride skylden for invasjonen av Ukraina

Den øverste lederen av den russisk-ortodokse kirken fordømmer «vestlige idealer» og mener Russlands invasjon av Ukraina handler om «hvilken side av Gud menneskeheten skal stå på».

Patriarken Kirill er øverste leder for den russisk-ortodokse kirken. Han har lenge støttet president Putin, som han i 2012 omtalte som «Guds mirakel».
Publisert

Patriarken Kirill gikk hardt ut mot såkalt «vestlige verdier» i sin ukentlige søndagspreken.

– Prideparader er designet for å demonstrere at synd er en variant av menneskelig oppførsel. Det er derfor, hvis du vil bli medlem av klubben til disse landene, så må du ha en prideparade, sa Kirill, ifølge Moscow Times.

Kirill har lenge vært en av president Vladimir Putins støttespillere. Han omtalte invasjonen som «en militæroperasjon». Under prekenen sa kirkelederen også at prideparader er en «lojalitetstest» for vestlige regjeringer, som Ukrainas utbryterrepublikker Donbas og har «fundamentalt avvist» dette.

– I åtte år har det vært forsøk på å ødelegge det som eksisterer i Donbas. Og i Donbas er det en grunnleggende avvisning av de såkalte verdiene som tilbys av de som i dag hevder verdensmakt. Vi vet at hvis folk eller land avviser disse kravene, er de ikke en del av den verden, de blir fremmed for den, sa Kirill.

Han mener Russlands invasjon av Ukraina er «langt viktigere enn politikk».

– Hvis menneskeheten aksepterer at synd ikke er et brudd på Guds lov, hvis menneskeheten ikke aksepterer at synd er en variasjon av menneskelig oppførsel, så vil den menneskelige sivilisasjonen ende der.

Powered by Labrador CMS