Pride

Kristen skole fjernet Pride-flagg

Regnbueflagget som elever hang opp på Danielsen videregående skole i Bergen ble fjernet av skoleledelsen.

Danielsen videregående skole.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det hengt opp et stort Pride-flagg på Danielsen videregående skole i Bergen. Flagget hadde påskriften «Å elske er en menneskerett».

Christian Onstad Kalvik (18) er elev ved den kristne skolen. Han satte pris på initiativet til medelevene, men allerede dagen etter var flagget borte.

I et intervju med TV 2 sier Onstad Kalvik at det kom en beskjed fra rektor Birger Danielsen over høytaleren om at skolen ikke støtter markeringer som Pride.

– Han sa at flagget ikke skulle festes på skolens eiendom, for dette var ikke noe skolen støtter eller stod for som kristen privatskole, sier Onstad Kalvik, som selv er bifil.

Han ble overrasket. Over beskjeden fra rektor, spesielt fordi han selv ikke ser på Pride som en politisk markering.

– Jeg ble såret og følte det var veldig krenkende. Det å elske er en menneskerett, det er ikke politisk. Det er det kristendommen står for, å elske din neste, sier han til TV 2.

Rektor Danielsen bekrefter overfor TV 2 at han ga den beskjeden til elevene. I en melding til TV 2 skriver han at Pride-bevegelsen er tett knyttet til foreningen FRI, som Danielsen mener har et tydelig standpunkt i samlivsspørsmål, som skolen ikke støtter.

«Når det henger et Pride-banner i Lysgården kan det imidlertid se slik ut. Da blir det utfordrende fordi det kan fremstå som om at alle støtter pride, eller at skolen gjennom at banneret henger der, støtter hele agendaen som ligger bak Pride, noe vi altså ikke gjør.»

Etter at det store flagget ble fjernet, har elever hengt opp A4-ark med Pride-flagget og den samme teksten som på det originale flagget på dører og i klasserom.

Powered by Labrador CMS