Skeiv sommer

– Fortsatt hånd i hånd, men med øyne i bakhodet

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står kampsportutøver, modell, trener og skuespiller, Sonja Tikir, for tur.

Sonja sender Blikk et bilde av seg selv og to kompiser ved Nationaltheatret i Oslo.
Publisert

– Hei, Sonja! Tradisjonen tro har Blikk sommerspalte i år igjen. Som regel er den lettbeint, men i år er det vanskelig å ikke adressere skyteepisoden i Oslo 25. juni. Pride ble ikke som vi hadde trodd i år. Hvordan går det med deg?

– I dag har jeg det meget bra! Skyteepisoden var det noe av det verste jeg har opplevd, stått i og vært vitne til. Det har tydelig påvirket så manges trygghet, sikkerhet, psykiske og fysiske helse. Tap av liv, sorg. Det er trist. I Norge, hvor vi alle trodde vi kan gå med hodet hevet og brystet fram. Nå går folk fortsatt hånd i hånd, men med øyne i bakhodet. Vi må stå sammen, enda sterkere og stå i mot alt som motvirker oss i å være oss selv, elske den vi vil.

– I år er det jo Skeivt kulturår. Så, hva har vært din beste skeive kulturopplevelse til nå?

– Hittil i år, hele Pride Park!

– Hvilken låt går på repeat hos deg i sommer?

- Tre favoritter i år: «PAF.no» av Karpe, «Sticky» av Drake og «Mamma sa» av Jonas Benyoub.

– Hva leser du/ser du på i sommer?

– Jeg leser «Dynamisk psykiatri» av Johan Cullberg. Ser sjeldent på tv, men ser på poledance og slik underholdning, ærlig og mildt sagt!

– Kampen fortsetter! Hva er din skeive hjertesak?

– Homofili er kriminalisert i 68 land i verden. I åtte land kan du bli dømt til døden. I mange land er det ulovlig å snakke positivt om lhbt og å bære regnbuemerker og annet som uttrykker støtte til lhbt-personers rettigheter. Over hele verden forfølges mennesker på grunn av sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet. Også i Norge. Vi har en vei å gå. For frihet!

Powered by Labrador CMS