Urix

Karrieredag førte til traumatiserte elever

Foreldre og lhbt+-aktivister reagerer etter at videregåendeelever i delstaten Louisiana, USA ble sendt til en lokal kirke og det de trodde var karrieredag for skoleelever.

Publisert Sist oppdatert

The Guardian melder at over 2.000 elever ble sendt med skolebusser til den lokale kirken Living Faith Christian Center i slutten av september.

Elevene ble lovet karriereråd, leker, konkurranser og gratis mat.

Arrangementet ble omtalt som «Day of Hope», men nå skriver amerikanske medier at flere elever opplevde dagen som alt annet enn håpefull, og elever ble traumatisert.

Flere foreldre trodde at arrangementet var en høyere utdanning- og karrieremesse. Amerikanske medier melder at elevene måtte høre på foredrag om voldtekt, selvmord og avholdenhet. Ifølge media skal en lærer ha skrevet på Facebook at en elev, som er trans, ble mobbet av jevnaldrende i kirken, mens andre fikk vann helt over seg.

Jentene skal ha blitt rådet om å tilgi voldtektsmenn. Mens guttene ble tatt ut til å delta i fysiske og «mannlige» aktiviteter med pengepremier. Blant annet en push up-konkurranse.

Det skeive amerikanske magasinet The Advocate skriver at unge kvinnelige skoleelever gråt på toalettet fordi temaene som ble diskutert i salen ble for overveldende.

Nå oppfordres flere av de misfornøyde foreldrene til å saksøke de ansvarlige.

Powered by Labrador CMS