Regnbuetoget

– Politiet er trygge på at regnbuetoget kan gjennomføres

Oslo Pride forventer stort oppmøte under lørdagens regnbuetog. Leder Dan Bjørke sier at de som skal å delta i toget kan forvente et trygt arrangement.
– Trusselnivået har ikke endret seg, sier Bjørke til Blikk.

Dan Bjørke, her avbildet i Oslos nye regnbuegate foran London Pub, tok nylig over ledervervet i Oslo Pride etter Inger Kristin Haugsevje. Bjørke sier til Blikk at han har forståelse for de som vil holde seg hjemme, men understreker at toget forventes å bli like trygt nå, som da det først ble planlagt.
Publisert Sist oppdatert

Flere har uttrykket bekymring før lørdagens regnbuetog i Oslo. Leder i Oslo Pride, Dan Bjørke, sier sikkerheten er av høy prioritet for både festivalen, kommunen og politiet.

– Vi har under hele planleggingsperioden hatt en god og tett dialog med både kommunen og politiet. Vi har fått daglige oppdateringer fra politiet og er veldig trygge på at de kommer til å gjøre sitt ytterste for at dette skal bli en trygg markering, sier Bjørke til Blikk.

– PST uttalte i går at flere aktører har både evne og vilje til å gjennomføre terror. Hvordan har trusselbildet endret seg siden regnbuetoget først ble planlagt?

– Trusselnivået har ikke endret seg. Det er viktig å få sagt. Når politiet sier at arrangementet kan gjennomføres, er dette på bakgrunn av det samme trusselnivået som da arrangementet ble planlagt. Og når politiet er trygge på det kan gjennomføres, er også vi trygge på det.

– Forventer dere rekordoppmøte?

– Vi tror at det er mange som vanligvis ikke går i paraden som i morgen ønsker å gå. Vi tror at det blir veldig mange som ønsker å gå og ser fram til det. Om det blir rekord eller ikke, er vanskelig å si. Vi håper at man mobiliserer til å vise hvilket samfunn vi vil ha i Oslo og dette er en veldig fin anledning til å sende et sterkt signal om at man kan være seg selv og elske den man vil.

– Hvilken beskjed har Oslo Pride til de som kommer til å holde seg hjemme under morgendagens markering?

– Vi skal ha kjempestor forståelse for at det er en del som synes det blir vanskelig å gå i morgen. Vi som skal gå i regnbuetoget, skal vite at vi går der for de som ikke gjør det.

Powered by Labrador CMS