Terror

Bombetrussel mot dansk homobar

Homobaren Jailhouse i København ble evakuert søndag kveld etter bombetrussel. – Til deg som ikke kan la oss andre danse i fred – måtte din ræv klø og dine armer være for korte til å nå den, sier daglig leder Niels Lautrup Holm.

Jailhouse ligger i Studiestrædet i det sentrale København. Baren er et kjært vannhull for byens skeive og fyller i år 20 år.
Publisert

Søndag rundt klokken 18.30 ble Jailhouse i København evakuert etter at en bombetrussel ble ringt inn til den kjente homobaren.

Personalet skal ha kontaktet politiet straks de mottok trusselen og politiet ankom baren etter kort tid. De evakuerte gjester og personale og sperret av gaten. Siden skytingen utenfor London Bar i Oslo 25. juni, har politiet i København fulgt potensielle skeive terrormål i København tett.

– Tidligt på kvelden ble vi kontaktet per telefon og fikk vite at vi skulle bombes – fordi vi er homoer, sier daglig leder Niels Lautrup Holm i en uttalelse på Facebook.

– Det er et ekkelt faktum at lhbtqia+personer stadig blir forfulgt i 2022. Til deg som ikke kan la oss andre danse i fred – måtte din ræv klø og dine armer være for korte til å nå den. Vi danser videre og lar oss aldri kue.

Politiet skal ha rykket inn med bombehunder og ga seg etter tre timer, da det ikke ble funnet noen bombe i lokalet. Personalet valgte deretter å åpne dørene igjen, fordi de «ikke ville la seg kue», forteller barsjef Niels Holm til den danske nyhetssiden Out & About.

Powered by Labrador CMS