25. juni

Vil ha minnesmerke etter 25. juni-terroren

Støttegruppa 25. juni er glad for at Oslo kommunes handlingsplan går inn for å opprette et minnesmerke. – Støttegruppa håper et minnesmerke kan bidra til at terrorangrepet ikke blir glemt, sier leder Espen Aleksander Evjenth.

Espen Aleksander Evjenth, leder i Støttegruppa 25. juni.
Publisert

Oslo kommunes handlingsplan «Stolt og fri» skal videreføres i 2024 til 2028. Planen inneholder 22 punkter for hvordan Oslo skal bli en «varmere by med plass til alle, fri for diskriminering og mobbing.» Planen skal behandles i bystyret i løpet av høsten, og ambisjon er at tiltakene skal gjennomføres innen 2028.

Et av punktene i handlingsplanen er at kommunen skal gå dialog med de skeive organisasjonene og andre for å kunne etablere et permanent minnested etter terrorhandlinga.

– Støttegruppa håper et minnesmerke kan bidra til at terrorangrepet og de store konsekvensene det førte til, ikke blir glemt. Et minnesmerke er en god måte å minnes dem som gikk bort, og samtidig være samlende for miljøet som ble skadelidende, sier Espen Evjenth.

Støttegruppa 25. juni ønsker ikke å foregripe prosessene, men ser fram til å samarbeide med kommunen om utforming og plassering.

– Men for oss er det nærliggende å tenke at minnesmerke skal ligge i Rosenkrantz gate. Støttegruppa er veldig klar for å bidra i arbeidet, og gleder oss til å delta i prosessen, sier Evjenth til Blikk.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS