Terror

– Jeg blir så eitrende forbanna!

Lederen av Homonettverket, Jon Reidar Øyan, reagerer på at justisministeren ikke vil kalle 25. juni-angrepet for terror.

– Det er justisministerens fordømte plikt å ha god dialog med de skeive organisasjonene, sier Jon Reidar Øyan (Ap).
Publisert Sist oppdatert

Justisminister Emilie Enger Mehl mener det er riktigst å kalle fjorårets angrep for en «masseskyting», ifølge VG.

Justisministeren møtte FRI, Oslo Pride og andre skeive organisasjoner på et frokostmøte i dag. Der ble Mehl konfrontert med at hun refererer til angrepet 25. juni i fjor som en «masseskyting» og ikke et «terrorangrep». To personer mistet livet og over 20 ble skadd under skytingen ved London Pub i Oslo i fjor. Fire menn er siktet for terror etter angrepet.

På spørsmål om hvorfor hun kaller det en «masseskyting» og ikke «terror», svarer Mehl: «Det er fordi saken fortsatt er under etterforskning hos politiet. Jeg kan ikke trekke konklusjoner knyttet til den etterforskningen.»

Det får byrådsmedlem og leder av Homonettverket, Jon Reidar Øyan (Ap), til å reagere.

– Jeg blir altså så eitrende forbanna! Det begynner å bli nok nå! Sier Øyan til Blikk.

– Til justisministeren vil jeg bare si: Skjerpings! Det er justisministerens fordømte plikt å ha god dialog med de skeive organisasjonene etter et slikt brutalt terrorangrep. Nå går vi inni Pride-måneden og Mehl som justisminister må steppe up en god del hakk.

Nektet å ta bilde

Oslo Pride-leder Bjørge reagerer på at møtet med justisministeren er først nå. Han sier de har levert 18 spørsmål til Mehl.

Det første spørsmålet deres er: «Hvorfor har justisministeren vært fullstendig fraværende i etterkant av etterkrigstidens verste angrep mot skeive på norsk jord?»

«Vi gir oss ikke før vi har fått svar på alle disse spørsmålene», sier Bjørke til VG, og legger til at dette er noe alle de skeive organisasjonene og Pridene i Norge står bak.

På frokostmøtet hadde Justisdepartementet planlagt å ta bilder av Mehl sammen med de skeive lederne. Det fikk justisminsteren beskjed om at var uaktuelt.

«Vi ønsker ikke å bli brukt i hennes kommunikasjonsstrategi om at hun har en god dialog med skeive organisasjoner, for det kan vi bekrefte at det har hun ikke», sier Oslo Pride-lederen.

Powered by Labrador CMS