Digital verdens aidsdag

Verdens aidsdag er en solidaritetsmarkering for alle berørt av hiv. HivNorge inviterer i år til en faglig markering av verdens aidsdag. Fagkonferansen 1. desember strømmes direkte via Facebook, Instagram og YouTube.

Publisert Sist oppdatert

I Norge har vi langt på vei nådd 90-målene til UNAIDS. Det betyr at det anslås at mer en 90 prosent av de som lever med hiv kjenner sin diagnose. Av de som kjenner sin status er mer enn 90 prosent på behandling, og for mer enn 90 prosent av de som mottar behandling er denne vellykket. Hvordan skal man jobbe videre på feltet fremover?

HivNorge inviterer til en digital konferanse der tanker om veien videre står på agendaen. Det er ikke nødvendig å melde seg på, arrangementet strømmes direkte på Facebook, samt HivNorges Instagram- og YouTube-side. Konferansen starter kl. 10 tirsdag 1. desember.

På programmet står blant annet:

Seksjonsoverlege Bente Bergersen fra infeksjonmedisinsk poliklinikk på OUS Ullevål vil snakke om det videre arbeidet med retningslinjer for hivbehandling i Norge 2021 og hvordan ny behandling implementeres i disse.

Infeksjonsmedisiner Marius Trøseid fra OUS Rikshospitalet gir en orientering om fremtidens behandling. Hvor nær er vi egentlig en kur?

Dr. Nneka Nwokolo fra ViiV Healthcare forteller forskning og funn knyttet til hiv og aldring.

Det vil bli panelsamtaler både om hvordan vi skal møte de behovene mennesker som lever med hiv nå melder og hvordan vi bør spisse innsatsen for å jobbe forebyggende fremover.

Helseminister Bent Høie deltar med egne betraktninger om hvordan feltet har utviklet seg i hans tid som helseminister, og hans tanker om hvor vi står i dag.

HivNorge lanserer også en ressursside for de som jobber i eldreomsorgen.

Verdens aidsdag avsluttes med utdeling av Plussprisen.

Powered by Labrador CMS