Urix

Lesbisk popstjerne arrestert i Hongkong etter razzia mot nyhetsnettsted

Aktivist og popstjerne Denise Ho ble arrestert i sitt hjem for å ha konspirert mot kinesiske myndigheter. Her avbildet (t.h) under et møte med speaker i Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi i Washington i 2019.
Publisert Sist oppdatert

.

Myndighetene i Kina og Hongkong raidet nylig lokalene til Stand News, et ideelt pro-demokratisk nyhetsnettsted.

Sikkerhetspolitiet arresterte både tidligere og nåværende ansatte og nåværende og styremedlemmer, inkludert den lesbiske popstjernen Denise Ho, som er tidligere styremedlem i Stand News.

Samtlige er siktet for å ha konspirert i å publisere opprørsk materiale.

.

Arrestert for å ha forårsaket «hat mot regjeringen»

Det rapporteres om at minst syv andre er varetektsfengslet. Disse inkluderer Ronson Chan, Stand News sin nestleder, oppdragsredaktør og leder av Hong Kong Journalists Associations. Fungerende sjefsredaktør i Stand News Patrick Lam og den demokratiske lovgiveren Margaret Ng var også blant de fengslede.

Under en pressekonferanse uttalte lederen for det politiets nasjonale sikkerhetsavdeling, Steve Li, at sikkerhetspolitiet at de arresterte personene hadde «viktige roller i selskapets redaksjonelle retning og strategi», rapporterer Hong Kong Free Press.

Li uttalte at Stand News publiserte «opprørende materiale» i perioden rundt vedtakelsen av sikkerhetsloven i juni og november 2021, med den hensikt å «forårsake hat mot regjeringen, rettsvesenet og forårsake misnøye blant publikum, noe som kan føre til at de ikke adlyder loven eller regjeringens ordre».

«Slike artikler ble vanligvis skrevet av folk som ble arrestert eller dro i eksil utenlands, som fungerte som bloggere for plattformen. Noen var også eksklusive intervjuer med slike figurer, der intervjuobjektene beskrev hvordan de drev lobbyvirksomhet for utenlandske tjenestemenn for å innføre sanksjoner uten forbehold», bemerket Hong Kong Free Press at Li la til.

Et annet pro-demokratisk mediehus i Hongkong har kunngjort at de stopper driften.

.

Lesbisk popstjerne og menneskerettighetsaktivist

Etter at hun hun ble løslatt takket Ho for støtte gjennom sin Twitter-bruker: «Takk venner, for alle hyggelige meldinger, jeg har blitt løslatt mot kausjon og har kommet trygt hjem».

Ho, hvis fulle navn er Denise Ho Wan-see, er en Hongkong-basert kantopop-sanger og skuespiller. Hun ble født i Hongkong men vokste opp i Canada der hun også er statsborger. 44-åringen er også kjent som menneskerettighetsaktivist og en sterk forkjemper av demokrati i det strengt regulerte Hongkong.

Hun kom ut som lesbisk i 2012 og ble med det en av de få åpent skeive kjendisene i Hongkong og Kina.

I 2014 begynte hun sin karriere som politisk aktivist gjennom den studentledede gruppen Umbrella Movement. Hun deltok deretter i flere gateprotester og demonstrasjoner mot en aggressivt forverret situasjon for demokratitilhengere i Hongkong, og behandlingen av dise under den kinesiske presidenten Xi Jinpings regime. Ho ble raskt en global stemme for Hongkongs pro-demokratiske bevegelse.

Ho søkte til FNs menneskerettighetsråd i Geneve i juli i 2019 og etterspurte støtte og beskyttelse for Hongkongs innbyggere. Hun ba også om at Kina ble fjernet fra rådet.

.

Powered by Labrador CMS