Utenfor Polens ambassade onsdag 11. mars.
Utenfor Polens ambassade onsdag 11. mars.

«Vi eksisterer!»

Stor demonstrasjon mot Polens lhbt-frie soner. Se video fra demonstrasjonen.

Publisert

Nyheten om at mer enn hundre polske kommuner har erklært seg som såkalt «lhbt-frie soner» har opprørt. Sonene betyr at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner ikke kan være seg selv og leve livet slik de ønsker i en tredjedel av landet. Kvinners rettigheter, domstolenes uavhengighet og sivilt samfunn er andre skyteskiver for den polske regjeringen.

I den anledning inviterte FRI, FRI Oslo og Viken, Den norske Helsingforskomité og Amnesty International Norge til demonstrasjon utenfor den polske ambassaden onsdag 11. mars. Demonstrasjonen ble arrangert i solidaritet med skeive i Polen, og for å si klart ifra om at utviklingen bryter med grunnleggende menneskerettigheter.

Det var mange som tok seg tid til å demonstrere før jobb denne morgenen. En rekke organisasjoner hadde sluttet seg til demonstrasjonen, som Salam Norge, Skeive sosialister – SVs nettverk for kjønns- og seksualitetsmangfold, SAIH - Studentenes og Akademikerenes Internasjonale Hjelpefond, FO-Studentene, Oslo Pride, Den Norske Bamseklubben, SLM Oslo, Kvinnefronten, De Grønne Glitrende, SOLI aksjon OSLO, Unge Høyres Landsforbund, Europeisk Ungdom, Kvekersamfunnet - Quakers in Norway, Unge Venstre, Venstrekvinnelaget, Frie Venstre, Rødt Oslo, Sosialistisk Ungdom, Rødt, Ungkurd Norge og Homonettverket - lesbiske, homofile, bifile, transpersoner i Arbeiderpartiet.
Ingvild Endestad, leder i FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, og Kasia fra SOLI aksjon OSLO, holdt appeller under demonstrasjonen "STOPP angrepet på skeive i Polen!" onsdag 11.mars.

Powered by Labrador CMS