Angelika Pricks og Molly Nutleys rollefigurer gifter seg i tv-serien «Bröllop, begravning och dop».

Bryllupsforviklinger

To nokså ulike familier forenes når Meja og Sunny velger å gifte seg på den svenske landsbygda.

Publisert Sist oppdatert

I februar ble komiserien «Bröllop, begravning & dop» sluppet på svensk tv. Skaperen er Colin Nutley, som særlig er kjent for regien på «Änglagard»- filmene.

Meja (spilt av Nutleys datter Molly) og Sunny (Angelica Prick) skal gifte seg, og storfamilien samler seg for å feire begivenheten. To nokså ulike familier forenes når Meja og Sunny velger å gifte seg på den svenske landsbygda. Men ti minutters uhemmet dumhet under bryllupet innleder et år som snur opp ned på alles liv.

«Det er enkelte anledninger der en familie eller familier samles – det pleier å være ved bryllup, begravelser og dåp. Det har alltid fascinert meg at man da treffer mennesker som man ikke har sett på mange år, mennesker man elsker, eller vil slå. Likevel treffes man. Man velger sine venner, men familien din venter på deg når du blir født», sier Nutley om bakgrunnen for at han ville lage denne serien, til den svenske avisa Expressen.

Selv om det er et bryllup mellom to kvinner som starter serien, er det ikke Meja og Sunny som er hovedpersonene, men Mejas mor, spilt av Helena Bergström (gift med Nutley) som setter rammen for historien.

«Det er løst basert på en ekte historie, ikke i familien min, men jeg vet at det har skjedd. Om ikke akkurat på samme måte, så antar jeg at dette har skjedd flere ganger. Folk får litt for mye å drikke, og i dette tilfellet er det Helenas rollekarakter», forteller Nutley.

Expressen har gitt «Bröllop, begravning & dop» på fire epiosder, gode anmeldelser for sin skildring av storfamiliens eskapader.

Serien kan sees på C More og TV 4.

Powered by Labrador CMS