Film og serier

Amin (t.h) og regissør Jonas Pohler Rasmussen i «Flukt».

«Flukt» nominert til tre Oscar

Publisert

.

Den dansknorske dokumentarfilmen «Flukt» er nominert til tre Oscar-priser. Søndag 27. mars kan regissør Jonas Poher Rasmussen og teamet bak filmen stikke av med prisene for beste animasjonsfilm, beste dokumentar og beste internasjonale film.

«Flukt» handler om livshistorien til den 36 år gamle flyktningen Amin. Gjennom glimrende animasjonssekvenser får vi innblikk i Amins flukt fra Afghanistan som barn, gjennom Sovjet og videre til Danmark.

Når vi først møter Amin, er han sammen med sin danske kjæreste Kasper. Amin har ikke fortalt Kasper alt om sin mørke fortid, men velger likevel å åpne seg i møte med regissør Rasmussen. Gjennom Amin og Rasmussens samtaler blir vi fortalt en sterk historie om en liten gutt som tvinges til å vokse opp når han må legge på flukt for å redde sitt eget og familiens liv.

Filmen har allerede vunnet priser for beste dokumentar ved Sundance og Göteborg filmfestival. I fjor vant den Nordisk Råds filmpris og i tillegg til å være Oscar-nominert, er den i år også nominert til BAFTA-priser for beste dokumentar og beste animasjonsfilm.

Denne helgen vant «Flukt» også fire Robert-priser, danskenes Oscar, inkludert beste lyddesign til Edward Bjöner og norske Tormod Ringnes.

.

Powered by Labrador CMS