Dette er Pridene i september

Publisert Sist oppdatert

1.-5. september: Trans Pride

I år arrangerer Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI) Norges første Trans Pride. Feiringen er spredd over fem dager, i tre forskjellige byer: Bergen, Oslo og Trondheim. Her blir det performance, panelsamtaler, utdeling av æresprisen Esben Esther-prisen, filmfestival og fest. Blikk har skrevet en egen sak om Trans Pride. Den finner du her.

Klikk her for mer informasjon på Trans Prides Instagram.

Det var god stemning under Trondheim Pride i 2019. I 2021 forventer vi intet mindre.

3.-12. september: Trondheim Pride

Trondheim har en lang pridetradisjon bak seg, og feiringen ble avholdt første gang i 1997. Her kan du blant annet få med deg musikk fra TORA, Ferdinand og Bendik Giske, live podcastsending med «Lobbyen», dragshow med Gutta, danseforestillingen «Butch Tribute», Prideomvisning på Sverresborg, show med X-dolls og mye, mye mer.

Strikkeentusiaster kan også fryde seg over muligheten til å strikke Trondheims helt egen pridegenser, designet av Siri Dalehamn!

Klikk her for mer informasjon.

4. september: Son Pride

Son arrangerer sin første pride i år. Feiringen starter med en workshop med Ombudet for barn og unge i Viken og Rosa kompetanse på Grevlingen Skole og kultursenter klokka 12. Deretter blir det parade klokka 14, med avgang fra Tennishuset/Sonsveien, før det blir flaggheising og apeller i Glenneparken. På ettermiddagen arrangeres det Pride Lounge på Café Oliven i sentrum, med sofasamtale, poesi og musikk. Kvelden byr garantert på god stemning, med Salty og DRAMAqueen, også på Café Oliven.

Klikk her for mer informasjon.

5.-11. september: Harstad Pride

Sett av søndag 5. september til litt byliv, melder Harstad Pride, for da åpner festivalen med program i Rikard Kaarbøs gate klokka 13 – og vi er ikke vonde å be! Harstad Pride har flere godbiter på programmet i år. Her blir det PRIDE-shop med hangout, besøk fra Rosa kompetanse, filmvisning for de mellom 14-25 år, drag-workshop med Monetta Leone, panelsamtaler med fokus på doble minoriteter, regnbuemesse i Harstad kirke, politisk debatt, stand up og mye mer.

Lørdag 11. september klokka 13.00 blir det parade, etterfulgt av paradekonsert på Torvet. På Torvet kan du også hygge deg i Pride Park med telt og stands mellom klokka 14-20. Fra klokka 15-20 er det prideparty for de mellom 13-25 år på Harstad Fritidssenter. Kvelden byr på pridefest på Thon Hotell, med Lady Die, DJ Beth Lydi, VJ Eili og Haus of Misfits.

Klikk her for mer informasjon.

I Strandgata 2 kan du se Harstad Prides store pridekunstverk, laget av Prøvetrykk.

7.-12. september: Mo i Rana Pride

Mo i Rana Pride kan i år friste med parade, skeivt filmprogram, barneteater, ungdomsklubb og sjørøvertokt. I tillegg kommer Anja Hammerseng-Edin for å holde foredrag, og Egil Andreas Skurdal for å holde stand up. Fredag 10. september blir det pridemiddag på Teaterkafeen. Dørene åpner klokka 18.30 og her blir det tapas og underholdning med Nogi og Grethe Bang, Charlotte Audestad og LIZZ.

Paraden går av stabelen lørdag 11. september klokka 14.00, med oppstilling klokka 13.30. Til pridefesten senere på kvelden kommer dragdronning Terje Schrøder, i tillegg blir det Eurovisionshow med Voi Voi.

Klikk her for mer informasjon.

9.-13. september: Arendal på skeiva

Arendal på Skeiva byr i år på skeiv kino, stæsj- og kostymeworkshop, transpanel, regnbuemesse i Trefoldighetskirka, utstillingen «OUT» på ARTendal og andre godbiter som garantert varmer ditt skeive hjerte. Paraden finner sted 11. september, etterfulgt av paradeshow på Kanalplassen med Big Daddy Karsten.

Under avslutningskalaset i Arendal Kulturhus 11. september, får du burlesqueshow med Fifi von Tassel Presents, som består av Salty, Phoenix D'vine, Novelty Starr, Luna Sugarcane, Teddy Milkshake, og selvfølgelig Fifi von Tassel. Det er også mulig å slå seg løs på dansegulvet til musikk fra DJ Frk.Skaiaa og DJ Alphadiva.

Klikk her for mer informasjon.

I år skal Arendal igjen pyntes i regnbuefarger.

10.-12. september: Grenland Pride

Grenland Pride feires i Porsgrunn, Skien og Bamle. I Porsgrunn blir det foredrag med Rosa kompetanse på USN tirsdag 7. september, pridefest med Big Daddy Karsten lørdag 11. september, filvisning av SS«Supernova» og parade og pride show. Bamble arrangerer skjærgårdscruise og rekeaften torsdag 9. september. Mens Skien disker opp med ungdomsarrangementer, foredrag med Noman Mubashir og show med Great Garic Girls.

I Skien kan du bli med på parade-forberedelser for ungdom på Ibsenhuset mellom 15-20 gjennom hele uka, med unntak av onsdag. Du kan også se utstillingen «Biroller» på Skien bibliotek, og Fellesverkstedet Innafor sitt kreative prideverksted med gratis mat både tirsdag og torsdag fra 14.30-20.00 (for ungdom).

Klikk her for mer informasjon.

Ser du en feil eller en Pride som mangler?
Send en mail til redaksjonen@blikk.no

17.-19. september: Steinkjer Pride

I år blir det pride og parade igjen i Steinkjer. Paraden holdes 18. september og oppmøte er klokka 13 på parkeringen mellom Amfi Steinkjer og Felleskjøpet. Her sørger Steinkjer Pride i samarbeid med Amfi Steinkjer for oppvarming, god stemning, appeller og baluba før ferden gjennom sentrum.

Steinkjer arrangerer også et helaftens show etter paraden på Dampsaga fra klokka 19. Det blir det glitter og glam på klubbscenen i det nye sammfunnshuset, med artisten Elias opptrer, dragartist Håvard Kalseth . Sirkusartist Julie Grønnesby Heir kommer for å by på et hett flammeshow. Showet ledes av Silje Myrmel Stura.

Klikk her for mer informasjon.

22.-26. september: Røros Pride

I år er det første gang det arrangeres pride på Røros, men Røros Pride sparer heldigvis ikke på kruttet! 22. september blir det offisiell åpning av festivalen på Kunst & Kaos, med underholdning ved Peder Angel, taler fra ordføreren og Røros Pride og selvfølgelig litt bobler. Her presenterer også Kunst & Kaos prideutstillingen «STOLT!», og det er muligheter for omvisning for de som måtte ønske.

Under pridefeiringen kan du blant annet også få med deg konsert med Åvla & DJ iDJa og stand up med Erlend Elias. Som seg hør og bør, blir det parade 25. september fra Nilsenhjørnet park, etterfulgt av Pridemiddag med glamquiz og fest. 26. september kan du få med deg pridemesse i Røros Kirke og danseforestillingen «Butch Tribute» på Storstuggu.

Klikk her for mer informasjon.

23.-26. september: Haugaland Pride

Haugaland Pride ble feiret for første gang i 2018, og tre år senere er stemningen like god. Under årets festival kan du få med deg skeiv film på Edda Kino og åpningsfesten på Winehouse torsdag 23. september. Dagen derpå blir det Dragshow, Ladies Night på Il Forno og Skeiv natt på Winehouse.

Lørdag 25. september er det klart for båtparade og regnbuemesse i Kulturkirken Skåre, i tillegg til Youth Pride på Forandringshuset og Pride Night. Søndagen avsluttes festivalen med frivillighetsfest på Il Forno.

Klikk her for mer informasjon.

Powered by Labrador CMS