Anna Calvi
Anna Calvi

Jeger i ny drakt

Anna Calvi fikk strålende kritikker for «Hunter» i 2018. Det særegne med albumet var utforskingen av skeiv kjønnsidentitet og seksualitet. Nå har hun gitt noen av låtene en overhaling.

Publisert Sist oppdatert

«Jeg slåss mot følelsen av å være på utsiden og forsøker å finne et sted som kjennes hjemme. Jeg tror kjønn eksisterer i et bredt spekter. Hvis vi tillater oss selv å eksistere et sted midt imellom, uten å bli presset inn i de trange båsene til maskulinitet og femininitet, så vil vi bli friere. Jeg vil utforske det å være noe annet enn hva jeg ble tildelt å være. Jeg vil utforske en seksualitet som går lenger enn hva som er forventet av en kvinne i vårt patriarkalske og heteronormative samfunn», sa Anna Calvi (39) til Blikk i forbindelse med slippet av «Hunter».

«Hunter» var et «brudd- album». Etter at et langt forhold ble slutt, flyttet Anna Calvi til Frankrike med sin nye kjæreste. Paret flyttet så tilbake til England og til Clapham, hvor hun begynte å skrive albumet «Hunter». Men det var ikke noe mål for henne å lage et «komme ut»-album.

«Musikken min har alltid vært queer, og jeg tror andre queers fant det i musikken min. Streite folk leter ikke etter de samme referansene, så for dem betyr det nok ingenting», sa Calvi til Blikk.

Nå har Anna Calvi tatt noen av låtene fra «Hunter» med tilbake i studio og gitt dem en overhaling i samarbeid med en rekke artister hun beundrer og respekterer. Albumet er ute nå.

«Det er noe ekstra intimt i å dele disse låtene med noen av mine favorittsangere og å be dem låne sine stemmer og artistiske følelser på de nye versjonene», forteller Anna Calvi til magasinet DIY.

Blant artistene Calvi tok med i studio er vokalistene Charlotte Gainsbourg på låta «Eden», Julia Holter på «Swimming Pool», samt lesbiske Courtney Barnett som gjester på «Don’t Beat The Girl Out Of My Boy».

«Courtney Barnett er en fantastisk artist. Stemmen hennes og måten hun spiller gitar på, er helt utrolig. Hun har en evne til å tolke følelsesliv, fra de store følelsene til de bittesmå. Hun er et unikt talent og en ekte artist», skryter Anna Calvi.

Courtney Barnett kvitterer i samme intervju: «Anna er en imponerende artist og en det er umulig å overse når hun står på scenen. [ … ] Jeg elsker låtene hennes. De er vakre og har en perfekt balanse mellom aggressivitet og ømhet», sier Barnett til DIY.

I «Hunter» settes søkelyset på skeives forhold til egne kropper.

«Det føles utrolig opprørsk å utforske nytelse og kropp fra et skeivt perspektiv, spesielt fordi vi så sjeldent ser det i mainstream-kulturen», sier Calvi som forteller at albumet handler om kontraster, om å være kraftfull og sterk, men samtidig åpne for intimitet og sårbarhet.

Powered by Labrador CMS