Sport

Astrid Uhrenholdt Jacobsen: – Jeg elsker en av samme kjønn

– Etter dager i sjokk og lammelse over hat og voldshandlinger i Oslos gater, har jeg erkjent at jeg også kunne vært et mål for dette absurde, skriver langrennsstjernen på Instagram.

Astrid Urenholdt Jacobsen deler åpenhjertid om sitt forhold til en annen kvinne i en nytt Instagram-innlegg. Her i 2019 under ski-VM i nordiske grener i Seefeld.
Publisert

– Kjærlighet overvelder når du minst venter det, som et av livets vakreste mysterier. Kjærlighet er også brutalt og nådeløst. Nå gjør den meg forlatt, fortapt og alene.

Dette skriver langrennsløper Astrid Urenholdt Jacobsen (34) på Instagram.

Her skriver hun blant annet om sjokket over masseskytingen i Oslo, og hvordan hun selv kunne ha vært et mål for terroren.

– Jeg har aldri skammet meg eller vært redd – jeg har vært så inderlig stolt og glad. Men så er det likevel bare min innerste krets som har visst, skriver Jacobsen.

– Jeg ville så gjerne at det bare skulle være en vakker kjærlighetshistorie, at samfunnet hadde beveget seg forbi det fremmede eller sensasjonelle.

Jacobsen forteller at hun ikke bruker merkelapper om seksualiteten og at hun ikke vet om hun trenger å gjøre det heller.

– Jeg vet bare at kjærligheten til ett helt spesielt menneske har åpnet nye dører i meg.

– I dag føler jeg meg sårbar og alene fordi så få vet. I speilet ser jeg en som har sviktet – først og fremst meg selv, men også andre som har opplevd at kjærligheten er uforutsigbar. Det er som en dobbelt sorg. Men jeg er ikke redd. Jeg vil bare være åpen og fri – og elske den jeg vil, avslutter hun.

Jacobsen har tatt seks verdenscupseiere og ble individuell sprintverdensmester i 2007 og har vært med å ta flere norske mesterskapsgull for i stafett. Hun avsluttet langrennskarrieren etter sesongen 2019/2020 for å fullføre medisinstudiet og bli lege.

Under Instagram-innlegget har både kjendiser og andre idrettsutøvere vist sin støtte, blant andre Birgit Skarstein, Heidi Weng, Therese Johaug, Tonje Garvik, Ingeborg Senneset, Christine Dancke og Vår Staude.

Powered by Labrador CMS