Dokumentaren «En gang Aurora», ble første gang vist på NRK i desember, og kan ses på tv.nrk.no.

Aurora på turné

Det nye albumet «Infections Of A Different Kind Step 1» har fått gode kritikker.

Publisert Sist oppdatert

Artisten Aurora Aksnes (22) som for tida er på turné i USA, kommer hjem til Norge i mars og spiller konserter i Oslo og Bergen, før hun drar videre til Brasil, Argentina, Chile og Mexico.

Hun ga ut debutplata «All My Demons Greeting Me As A Friend» i 2016. I september i fjor ga hun ut sitt andre album «Infections Of A Different Kind Step 1». For dette, og for hennes overbevisende konserter, ble hun nylig stemt fram som årets norske soloartist av musikkavisa GAFFAs lesere.

Det nye albumet har fått gode kritikker, men har ikke tatt av kommersielt slik mange av hennes tidligere låter har. Auroras fem mest populære på Spotify, «Half The World Away», «Running With The Wolves», «Runaway», «Conqueror» og «Murder Song», kan skilte med henholdsvis 60, 38, 35, 26 og 25 millioner avspillinger.

Hennes mest populære singel fra den nye plata, «Queendom», har drøye seks millioner. Til VG forteller Aksnes at hun fikk inspirasjon til den etter å ha besøkt Brasil og andre steder der skeiv kjærlighet har tøffe kår.

«Jeg er veldig opptatt av dette. Akkurat nå har jeg en kjæreste som er en veldig ‘mandig’ mann, og har mer skjegg enn noen jeg noen gang har sett. Men jeg hadde en jentekjæreste før det, som jeg var sammen med i et år. Jeg bare liker det som finnes der ute, og jeg liker å utforske. Bare elsk alt rundt deg, så elsker du deg selv», sa artisten da VG intervjuet henne i september i fjor.

«For meg var det et veldig fint eventyr. Det var ikke noe forvirrende eller vanskelig. Bare noe jeg følte var veldig fint å oppleve som menneske med mye kjærlighet», sier popartisten fra Os ved Bergen som forteller at hun har møtt mange flotte mennesker med vanskelige historier: «De har fått så mye motgang fra jobb, familie eller venner på grunn av den de velger å elske. Derfor er jeg veldig engasjert i retten til å elske hvem man vil – fordi det er ikke noe man velger».

Om sine egne valg av kjæreste, sier hun til VG at «om det er en jeg møter på min vei som er vakker i sin sjel og som har det i seg å se det vakre i min, så er det ikke mye som står i veien».

Aurora, Sentrum Scene, fredag 22. og lørdag 23. mars, Arbeidersamfunnets plass 1, Oslo. USF Verftet, torsdag 23. og fredag 29. mars, Georgernes verft 12, Bergen.

Mer info: rockefeller.no / usf.no / aurora-music.com

Les også

Powered by Labrador CMS