Mina Wikshåland Skouen har bakgrunn som dokumentarist, frilansjournalist og forebygging av vold i nære relasjoner. Hun har også jobbet med enslige mindreårige asylsøkere.

En veldig god idé

Mina Wikshåland Skouen vokste opp med en idé om at hun kunne være med på å forandre verden. Og sånn ble det.

Publisert Sist oppdatert

Hennes idol var bestefaren, journalisten, forfatteren og filmregissøren Arne Skouen, som også var sterkt engasjert i utviklings- hemmedes rettigheter i samfunnet. Som liten ville hun enten bli journalist som han, eller cellist. Hun begynte å spille cello i et stryke- orkester som sjuåring.

I dag spiller hun kun cello for seg selv, og jobber i Helsingforskomiteen som senior- rådgiver for lhbti-spørsmål. Det betyr at hun skal være en pådriver for å etablere støtte og nettverk med skeive aktivister og organisasjoner i alle landene komiteen jobber i, hele 20 land bare i Europa. Hun skal bidra til at organisasjonene skal kunne gjøre en bedre jobb, at de skal kunne legge mer press på myndighetene i landet sitt, og være i stand til å skape endringer gjennom holdningsskapende arbeid.

Hun har studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo, fordypet seg i Midtøsten og Vest-Balkan-studier, og snakker både bosnisk, serbisk og kroatisk, og forstår i tillegg russisk.

– På nettsiden til Helsingforskomiteen står det at du kan følge en konferanse på russisk, men ikke kan bestille deg kaffe på russisk, stemmer det?

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS