Urix

IS-trussel stenger skeiv moské

Queer moskeen Ibn-Rushd-Goethe i Berlin stenger dørene etter trusler.

Den tyrkiske feministen, imamen og advokaten Seyran Ateş åpnet moskeen Ibn-Rushd-Goethe i Berlin i 2017.
Publisert

Den tyrkiske feministen, imamen og advokaten Seyran Ateş åpnet moskeen Ibn-Rushd-Goethe i 2017, et trygt sted for skeive muslimer og sted hvor kvinner og menn ber sammen.

Ateş er født i Istanbul, men flyttet som ung til Berlin. Seyran Ateş har levd med dødstrusler hengende over seg siden hun engasjerte seg for et mer liberalt og likestilt islam, og prisen for aktivismen er å leve lange perioder på skjult adresse, og alltid med politibeskyttelse døgnet rundt.

Nå stenges dørene til moskeen, melder de selv via sin Instagramkonto og oppgir trusler fra IS som grunn.

«Bilder av moskeen vår sirkulerer i chatgrupper og i andre medier. Selv om terroristene nå er fengslet, så kan vi ikke med god samvittighet fortsette som om ingenting har hendt», skriver Ibn-Rushd-Goethe, og forteller at terrorister skal ha kommet til Tyskland med planer om å angripe moskeen, som i dag teller 700 medlemmer.

«Moskeen vår er en trygg plass for skeive mennesker. Dessverre kan vi, uansett hvor vondt det er å innse, ikke lenger garantere for sikkerheten.»

Moskeen har avlyst alle aktiviteter.

«Det innebærer at fredagsbønner, rådgiving, kulturarrangementer, forelesninger og diskusjoner fra og med nå kun arrangeres online», skriver Ibn-Rushd-Goethe.

Queer.de melder at planene om angrep på den inkluderende moskeen ble avslørt sist sommer, og at flere terrorister da ble arrestert. Under etterforskningen ble det funnet bilder som viste terroristenes planer. Queer.de skriver også om en nettside publisert av IS som omtaler moskeen som «en plass for djeveldyrkelse».

 

 

Powered by Labrador CMS