Samliv

Happy valentines gay!

Pulings på Dovre, navnetatovering og en tennisracket til 1700 kroner. Dette har Big Daddy Karsten, Egil Andreas Skurdal og Brita Møystad Engseth gjort for kjærligheten.

Publisert Sist oppdatert

.

Det er den tida av året igjen: Valentinsdagen. Elsker du å overøse din kjære med gaver og oppmerksomhet 14. februar? Eller hater kjøpepresset som flys inn på Cupidos vinger? Er du aromantisk og kunne ikke brydd deg mindre?

Uansett hvordan du forholder deg til alle hjerters dag, velger Blikk å vie den litt oppmerksomhet i disse ellers nedstemte og pandemiske tider.

Vi har spurt én lesbe og to homser om deres mest romantiske og deres dummeste påfunn i kjærlighetens navn. Happy valentines gay!

.

.

Brita Møystad Engseth

Filmkritiker, programleder, tatoveringsangrer

.

– Hvordan feirer du valentinsdagen i år? Feirer du den i det hele tatt?

– Pleier å «feire» ved å se den episke Gullrute-vinneren og Brennpunkt-dokumentaren «Med hjertet på rett plass» (1997), hvor Ingeborg Sørensen arrangerer ball for de rike og berømte på Grand Hotell. Uansett om man er singel eller har kjæreste fyller den alle behov.

– Hva er det mest romantiske du har gjort?

– Å tatovere navnet til min utkårede på brystet.

– Hva er det dummeste du har gjort for kjærligheten?

– Å tatovere navnet til min utkårede på brystet.

.

.

Karsten Marcussen aka Big Daddy Karsten

Rapper, Toromester

.

– Hvordan feirer du valentinsdagen i år? Feirer du den i det hele tatt?

– Vi skal definitivt markere, men hva vi skal har vi ikke blitt enige om enda, haha. Men vi behandler jo hver eneste dag som om det skulle vært valentines, vi er nemlig veldig oppslukt av hverandre, kanskje vi går ut og spiser eller noe.

Hva er det mest romantiske du har gjort?

– Pulte kjæresten på en rasteplass på Dovre på vei fra Molde til Oslo. Høres kanskje ikke så romantisk ut for de fleste, men de fleste har heller ikke sett oss pule, haha!

– Hva er det dummeste du har gjort for kjærligheten?

– Herregud, haha, jeg veit ikke helt. Sagt jeg var rå til å lage frokostpannekaker mens jeg og kjæresten fortsatt datet og endte opp med å lage sveler fra en Toromix. Jeg tror han skjønte det, men sa ikke noe og bare nøt svelene som om de var pannekaker. DET er kjærlighet det.

.

.

Egil Andreas Skurdal

Musiker, komiker, ikke tennisproff (ennå)

.

– Hvordan feirer du valentinsdagen i år? Feirer du den i det hele tatt?

– Jeg som feirer valentines, er som om Afganistan skulle feira kvinnerettigheter, ingen tror på det. Prøver å få til et one night stand et og annet år. Så vekker jeg han på senga med frokost, kysser han og sier «jeg elsker deg», hvorpå han sier «faen, er’u sjuk i hue eller», og vi begge enes om at ja, ja det er jeg.

.

– Hva er det mest romantiske du har gjort?

– En gang gikk jeg veldig hardt ut allerede på andre date, dro alle triksa jeg kunne. Hjemmelaga fireretters middag, hvor forretten var baconcrisp og smalltalk på kjøkkenet, med medfølgende «vinpakke», som for kvelden var 8 runder med samme alkoholholdige væske: posevinen «Pardon my French!». Jeg tente lys. DET VAR SÅ MANGE LYS. I slående samspill med duftpinner fra Lagerhaus og Spotifylista «Friday night bossa lounge». Hva kunne gå galt? Jeg hadde i tillegg lest meg opp på hans interesser basert på sider han likte på Facebook, sett meg opp på første sesong av favorittserien hans, «Homeland» (RED FLAG), og laga morro egenskrevet sang om han til melodien «Musevisa» med refrenget: «Heisann og hoppsann, du virker skikkelig bra. Når du er erigert så skal vi alle være glad». Det var siste gang vi snakka sammen.

.

– Hva er det dummeste du har gjort for kjærligheten?

– Jeg var veldig forelska i en nydelig fyr fra skolen, som en sommer for sju år sia helt tilfeldig spurte en gjeng om noen ville spille tennis. Det tok jeg som en forespørsel om date. Noe det åpenlyst ikke var, da 10 andre fikk det samme tilbudet. Jeg hadde sett mye tennis, aldri spilt, hadde ikke utstyr, men derimot en uslåelig selvtillit. Dro rett på XXL, kjøpte en tennisracket til 1700 kroner. Skjønte at jeg nå hadde kjøpt katta i sekken og faktisk måtte besitte basisferdigheter i denne sporten jeg aldri hadde prøvd. Så jeg fikk med meg pappa, seint på kvelden, opp på en nedlagt parkeringsplass og prøvekjørte noen backhands og et par utrolig halvhjerta server. Jeg med min latterlig dyre proffracket, og pappa med en gammel stekepanne. Er det rart jeg er singel!?! (Jeg mener definitivt ja.)

Powered by Labrador CMS