Thee Yezen Al-Obaide

Thee Yezen Al-Obaide

Tildelt Zola-prisen for 2020

Publisert Sist oppdatert

Thee Yezen Al-Obaide (35) er tildelt Zola-prisen for 2020. Han er grunnlegger og assisterende generalsekretær av Salam, den første organisasjonen i Norden for lhbt-personer med muslimsk bakgrunn. Salam ble stiftet i 2017 under mottoet «Ingen er født haram».

Zola-prisen tildeles personer som åpent og uredd har avdekket eller motarbeidet forhold i Norge som truer grunnverdier i det norske samfunn: menneskeverd, demokrati og rettssikkerhet. Styret i Zola-prisen legger vekt på at Al-Obaides arbeid krever stort sivilt mot, da dette arbeidet, i tillegg til å vekke sterk støtte, også vekker til dels sterke motreaksjoner fra flere kanter i samfunnet samtidig.

«Thee Yezen Al-Obaide og de andre som driver organisasjonen Salam har maktet å åpne et nytt spirende rom i det norske samfunnet. Det er et rom for økt trygghet og verdighet for skeive med muslimsk bakgrunn, et antirasistisk og feministisk rom, et rom for å bygge dialog med moskeene, og et rom for nyanser», heter det i begrunnelsen for Zola-prisen.

Powered by Labrador CMS