Børge Skråmestø og hunden Stella har ofte trålet gatene i Lisboa. I fjor påske måtte han bruke fantasien for å oppleve den portugisiske hovedstaden. Ut av den imaginære turen kom reiseskildringen «Tilbake til Lisboa og trappene i Sankt Crispin».

TILBAKE TIL LISBOA

I reiseskildringen «Tilbake til Lisboa og trappene til Sankt Crispin», tar Børge Skråmestø leseren med på en personlig vandring i byen der han har levd, og elsket en mann som ikke lenger er kjæresten hans.

Publisert

I sin nye bok tar Børge Skråmestø leseren med på en personlig vandring gjennom Lisboa, en by han både har bodd i og besøkt gjennom 25 år. Men reiseskildringen er samtidig et vakkert kjærlighetsbrev til en annen, nemlig han selv. Reisen ble foretatt fra Oslo. I påska i fjor var det umulig å dra på den vanlige vårturen til Portugal på grunn av pandemien.

Men egentlig hadde boka ligget i bakhodet en stund, innrømmer forfatteren.

Et koronastengt Europa ga han muligheten til å kartlegge sitt Lisboa, og et langt kapittel av eget liv, sittende hjemme i leiligheten i Heimdalsgata i Oslo.

– Alt som står i boka har skjedd, bortsett fra at jeg altså ikke gikk rundt i Lisboa da jeg skrev den, forteller Skråmestø.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS