Sesong to av «the OA» vises på Netflix.

Transmann i parallell-univers

- Det var spennende å spille en person som parallelt var på to forskjellige stadier i transisjonen sin.

Publisert Sist oppdatert

Tre år etter at første sesong av «the OA» ble sluppet på Netflix, hadde andre sesong endelig premiere i mars. I første sesong blir vi kjent med Prairie Johnson, en mystisk ung kvinne som forsvant sporløst for sju år siden, og nå plutselig kommer hjem igjen til foreldrene. Hun nekter å fortelle politiet hva som har skjedd, men danner i stedet en gruppe av outsidere på skolen. Disse er de eneste som får vite at hun ble kidnappet av en vitenskapsmann som forsker på hennes overnaturlige evner. Hun ber dem om hjelp til å redde andre savnede mennesker ved å åpne portaler til andre dimensjoner.

Andre sesong tar for seg hva som skjer når en slik portal blir åpnet. I tillegg til å fortsette historien til karakterene slik vi har blitt kjent med dem allerede, blir vi nå også kjent med deres alter ego i den andre dimensjonen. Mens vi i første sesong blir kjent med Buck Vu etter at han kom ut som transmann, har han i parallelluniverset ennå ikke tatt dette steget. Skuespilleren Ian Alexander, som selv er transmann, spiller Buck og sier til det skeive nettmagasinet Them at det var spennende å spille en person som parallelt var på to forskjellige stadier i transisjonen sin.

Alexander skryter også av serieskaperne Brit Marling og Zal Batmanglij i et intervju med Netflix. De var spesifikt på utkikk etter transmenn til å spille rollen som Buck, et punkt han hevder var sentralt for at han ville søke på rollen

«Årsaken til at jeg kunne finne ut av min egen identitet, var at jeg hadde tilgang til internett og så transmenn på YouTube. Det er viktig at folk ser seg selv representert i mediene. Det betyr mye for unge transmenn å finne noen de kan se opp til og kjenne seg igjen i, så vi ikke føler oss alene».

Innspillingen var det første stedet Alexander opplevde at folk rundt ham aksepterte identiteten hans, noe som har bidratt til at han ser framover til en videre karriere i filmbransjen.

Powered by Labrador CMS