Michael Alig.

Michael Alig er død

Klubblivet i New York fikk et grusomt høydepunkt når partymonsteret Michael Alig drepte og parterer dopdealeren Angel i 1996. Julaften 24. desember døde Michael Alig av en overdose.

Publisert

New York på begynnelsen av 90-tallet er preget av hedonistisk festing. På toppen troner Michael Alig, som tatt ut av «Alice i eventyrland», i rollen som en gal hattemaker i et endeløst teselskap. Teen er riktignok byttet ut med dop, men lik historien fra Alice står tiden tilsynelatende stille i klubbverdenen.

Miljøet og karakterene, såkalte Club kids, ble behørig portrettert i boka «Disco Bloodbath», ført i pennen av James St. James som også hadde en sentral plass på klubbscenen som Michael Aligs sidekick, og hakkekylling. Alig blir i boken fremstilt som manipulerende og ondskapsfull, men jo mer motbydelig han oppførte seg, dess flere beundrere fikk han.

Partert av klubbkongen

«Jeg er berømt fordi jeg sier at jeg er det», var klubbfolkets manifest på Manhattens hippeste vannhull. Livsstilen deres skaffet dem fast plass på tv-skjermen og i avisenes sladrespalter. På legendariske klubber som Limelight og The Tunnel, ble virkeligheten visket bort med ekstravagante kostymeball og show. Aligs rykte som klubbkonge vokste i takt med skandalene.

Jakten på den perfekte følelse av lykke og storhet ble stadig vanskeligere, og festene ble stadig lengre og villere. En søndagskveld i mars 1996 ble festen avbrutt da Michael Alig og kompisen Freeze drepte dopdealeren Angel Melendez. I en sky av kokain og heroin ble Angel lagt i et badekar, hvor han lå i to uker før Alig parterte kroppen hans og kastet delene i elva.

Drapet på Angel var lenge en bisarr og godt kjent hemmelighet. Nedkjørt på dop fortalte Alig i tv-intervjuer at han hadde drept Angel. Men det var ikke før politiet sjekket identiteten til en benløs kropp de hadde funnet i elva, at Alig ble arrestert og knyttet til drapet.

Egoistisk junkie

Han sonet 17 år for medvirkning til drapet på Angel. Da han slapp ut i 2014 returnerte han til New York. Han hevdet han var rehabilitert og tok opp kontakten med gamle club kids-venner. Klubblivet i New York hadde endret seg drastisk i de 17 årene Alig var fengslet. Da han var ferdig med prøveløslatelsen i 2017 startet han opp som klubbarrangør igjen. Han arrangerte en stor løslatelsesfest, noe som ble møtt med kritikk og Alig fikk en rekke drapstrusler for å arrangere en fest, som i manges øyne ble sett som en feiring av en dømt drapsmann.

I et intervju med New York Post fortalte Alig: «Når jeg ser tilbake på den tiden, føler jeg kun skam. Jeg var en egoistisk junkie som tok livet av et annet menneske.»

Powered by Labrador CMS