Kongehuset

Skeiv Ungdom og Girl in Red feirer prinsesse Ingrid Alexandra

Torsdag 16. juni får HKH Prinsesse Ingrid Alexandra en festmiddag i bursdagsgave fra regjeringen. På gjestelisten står blant andre Skeiv Ungdom og Girl in Red.

HKH Prinsesse Ingrid Alexandra.
Publisert Sist oppdatert

Regjeringens bursdagsgave er en festmiddag med kulturelle innslag på Deichman Hovedbibliotek Bjørvika.

– Endelig skal vi feire prinsessens myndighetsdag. Vi feirer samtidig en viktig milepæl i norsk historie, ettersom prinsesse Ingrid Alexandra er vår første kvinnelige tronarving. Jeg er glad for å ønske gjester fra hele landet velkommen, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Regjeringen er vertskap for middagen. Stortinget og Høyesterett er også representert, sammen med gjester fra alle samfunnsområder med ulike interesser og livssyn. Det er lagt vekt på å invitere unge representanter for idrett, kulturliv, samfunnsliv, politikk og organisasjonsliv.

– Dette er mennesker som skal bidra til å skape det landet prinsessen skal være med på å lede inn i fremtiden. De danner et tverrsnitt av dagens Norge, og en del av gaven til prinsessen er at hun får feire sammen med dem, sier Støre

I tillegg får hun et kulturelt program som skal bidra til å binde sammen Norges historie med vår nåtid og fremtid. Kulturuttrykkene forteller noe av historien om det landet prinsessen og hennes generasjon skal være med på å forme.

Artister og kunstnere som bidrar på festmiddagen, er skuespiller Ina Svenningdal, artisten Delara, Det Norske Jentekor, artisten Eva Weel Skram, forfatter Lars Saabye Christensen, vandreteateret på Akershus og artisten Hkeem. Torshovkorpset spiller på Anne Cath Vestlys plass utenfor Deichman.

Gjestelisten omfatter 202 deltakere fra hele landet. 25 unge mennesker fra alle landets fylker er spesielt invitert. Blant de inviterte er representanter fra ulike ungdomsorganisasjoner, som Skeiv Ungdom, men også forbilder som den skeive artisten Marie Ulven, bedre kjent som Girl in Red.

Powered by Labrador CMS