Forskning

Dildosnuter og finnefingring: Disse forskerne har avdekket delfinenes hemmelige sexliv

Publisert

.

I en studie publisert i tidsskriftet Current Biology, hevdes det at delfiner har sex for å vedlikeholde sosiale relasjoner og at kvinnelige delfiner er utstyrt med en klitoris for nytelse.

De kvinnelige delfinene bruker klitoris, som forskerne sier ligner menneskers, i svært kreative lesbiske sexakter.

.

Mye homosex

Forskerne studerte kjønnsorganene til 11 kvinnelige delfiner som alle døde av naturlige årsaker. De observerte at samtlige delfiners klitoris hadde erektilt vev, blodårer, store nerver og nerveender rett under huden.

Disse likhetene med den menneskelige klitorisen fikk forskerne til å konkludere med at delfinene føler nytelse under sex, noe som kan forklare hvorfor delfiner har så mye av det.

«Tumlere (delfinarten som ble undersøkt) lever nær kysten, hvor forskere kan dra ut i båt og studere dem», sier biolog og forskningsleder Patricia Brennan til New Scientist. «Vi ser at de har sex hele året, selv når hundelfinene ikke er klare for å bli gravide og få barn.»

«Ikke bare har de sex hele tiden, de har mye homofil sex også», legger Brennan til.

.

Kan gi innsikt i menneskets seksualitet

Ifølge forskerne er delfinene svært kreative: «Ofte vil kvinnene gni på hverandres klitoris med snutene og finnene sine», forklarer Brennan. De oppdaget også at kvinnelige delfiner brukte snutene sine til å penetrere andre hundelfiner.

«Det er ikke bare en sjelden gang du ser hunnene stimulere hverandre. Det er faktisk ganske vanlig. Hundelfinene onanerer også. Om de leter etter alle disse seksuelle opplevelsene, er det sannsynlig at det er fordi det føles godt.»

Brennan sier det er forbløffende at dyrs seksualitet er så lite undersøkt, men bemerker også at forskere ikke fullt ut forsto den menneskelige klitorisen før på 1990-tallet. Hun mener at studiet av sex blant pattedyr også kan gi innsikt i menneskers nytelse.

«Det er mennesker som er ukomfortable med studier av seksuell atferd generelt, enten det er hos mennesker eller andre dyr», sier Brennan. «Men det betyr ikke at sex er uviktig eller at vi ikke bør studere det.»

.

Her kan du høre mer fra forskningsleder Patricia Brennan:

.

Powered by Labrador CMS