Film

Dokumentar om skeive flyktninger i Hellas

Dokumentarfilmen «Stuck in Greece» er et hjerteskjærende møte med skeive flyktninger og aktivistene som forsøker å hjelpe dem.

Fra dokumentarfilmen «Stuck in Greece».
Publisert

Skuespilleren Gerald McCullouch er mest kjent som skuespiller og regissør, for blant annet «BearCity»-filmen, som vant publikumsprisen under Skeive filmer i 2010, og oppfølgeren «BearCity2: The Proposal», som han også var co-produsent for.

Nå er McCullouch aktuell med en dokumentar om skeive flyktninger.

Det var da Gerald McCullouch besøkte Athen i 2016 med filmen «Daddy» at han møtte en gruppe skeive migranter, som flyktet på grunn av forfølgelse. Flere av dem satt fast i Hellas. McCullouch hadde håpet å feriere i Athen, men ble grepet av flyktningenes skjebne, og bestemte seg for å dokumentere historiene deres i det som nå er dokumentarfilmen «Stuck in Greece».

Skuespiller og produsent Gerald McCullouch er aktuell med dokumentarfilmen «Stuck in Greece», om skeive migranter.

Filmen, som nylig hadde premiere på Out On Film Festival i Atlanta i USA, er et hjerteskjærende møte med skeive flyktninger og aktivister som forsøker å hjelpe dem.

«Jeg møtte flyktninger i leire utenfor Athen, men de fleste skeive er ikke trygge i disse leirene. Mange av leirene er fylt med de samme menneskene de har flyktet fra», sier Gerald McCullouch i et intervju med Queer Forty.

Han forteller om mennesker som flykter fra tortur, voldtekt og død. Dette har ført til at lhbt-flyktninger samler seg i egne trygge rom, hvor de kan finne fellesskap og hjelp mens de sitter fast i asylprosesser.

«Noen av flyktningene har blitt veldig aktive i egen situasjon, og har opprettet frivillige organisasjoner som jobber med skeive flyktninger», sier han og forteller om organisasjonen Emantes har fått offentlig status som hjelpeorganisasjon.

«Flyktningkrisen fortsetter, og vi ser nå også at det opprettes mange nye, semipermanente leire rundt om i Hellas. Men så lenge det ikke finnes trygge steder spesifikt for skeive flyktninger, vil historiene vi viser i dokumentarfilmen fortsette å skje. Det trengs tiltak», sier Gerald McCullouch.

 «Stuck in Greece» vant nylig prisen Beste Internasjonale Dokumentarfilm under International Documentary Film Festival i Kreta. Se traileren her på Blikk.

Powered by Labrador CMS