Urix

Milits ville stanse dragshow

I San Antonio i Texas var det sist uke væpnet protest mot en drag-forestilling på turne gjennom byen.

Publisert

En lokal milits, kalt Texas Freedom Force, stilte med våpen ved Aztec Theater der showet «A Drag Queens Christmas» skulle finne sted.

Texas Freedom Force er, ifølge nyhetstjenesten VICE News, på FBI sin liste over ekstremistiske grupper.

Imidlertid ble de våpenbærende, stort sett menn, møtt av en motdemonstrasjon som var tre ganger større. Flere av dem var også bevæpnet.

«Vi har ikke tenkt å la oss skremme. Bærer de våpen, bærer vi våpen», sa en av motdemonstrantene til VICE News.

«After all, this is Texas», oppsummerte reporteren.

Del av en trend

Protestene mot drag i alle former, sammen med anti-LHBTQ-retorikk har de siste månedene spredt seg over hele USA. Det er foranlediget av politikere, pastorer og andre som mener at fortellerstunder med dragqueens og dragshows er del av pedofile menns metoder for å få tilgang til og utnytte barn.

Til det har folk fra andre leire poengtert at det ikke finnes noen rapporter om at dragartister har forgrepet seg på barn. På den andre siden finnes det rikelig bevis for at pastorer og andre «på den rette siden» har gjort det.

At showet «A drag Queens Christmas» er så vidt dyrt at eventuelle barn måtte gått i følge med sine foreldre, og slik sett være relativt trygge, hadde ingen innvirkning på Texas Freedom Force logikk, sa VICE News sin mann på stedet.

Demonstrasjonene løste seg opp uten voldelige sammenstøt.

Powered by Labrador CMS