Urix

Forbud mot eventyrfortellere i drag

Foreldre som eksponerer sine barn for dragartister pålegges å delta på foreldrekurs.

Publisert

Siden 2015 har amerikanske barn blitt tilbudt eventyrstund med dragartister. Målet har vært å få barn til å lese mer og øke aksept for mangfold. Nå har en rekke stater lansert lovforbud mot disse lesestundene.

Ifølge Dagsavisen har senatet i Arizona lansert tre lovforslag rettet mot dragartister og dragshow. Et av lovforslagene forbyr tildeling av statlige eller føderale midler til organisasjoner som arrangerer eventyrstund hvor dragartister leser for barn. De to andre lovforslagene vil forby dragshow på offentlige steder, og regulere tid og sted for utføring av det som lovgiverne ifølge cnn.com, kaller voksenkabaret-forestillinger.

I Vest-Virginia, som er en av de 11 statene som foreslår et forbud, krever republikanerne at foreldre som lar barna bli eksponert for dragshow skal pålegges å delta på foreldrekurs, sinnemestring eller andre former for rådgivningstjenester.

Ifølge leder for organisasjonen Drag Story Hour, Jonathan Hamilt, er det fordommer som motiverer lovforslagene.

«Dersom drag ikke hadde sine røtter i skeiv kultur og skeivt miljø, tror jeg ikke dette ville blitt diskutert. Ingen forbyr klovner eller miming. Dette er ikke noe nytt, det er bare 2023-versjonen av hvordan homofobi ser ut.»

Powered by Labrador CMS