Urix

Husrom til skeive

6000 jurister og ansatte i politiet og sikkerhetssektoren i El Salvador får nå veiledning i hvordan de bedre kan sikre lhbt-personers rettigheter.

Den San Salvador-baserte organisasjonen Diké.
Publisert

Veiledningen gis av en lokal organisasjon støttet av EU og FN,

Den San Salvador-baserte organisasjonen Diké annonserte i april at de utvider sine tilbud markant. Blant annet i form av overnattingsmuligheter for skeive som er utstøtt fra familiene sine.

Diké ble opprettet i 2007 for å jobbe med forebygging av hiv blant transkvinner og for å redusere diskriminering i helsevesenet. I 2020 og 2021 mottok Diké det som tilsvarer omtrent 315 000 norske kroner i ekstra midler fra Spotlight Initiative, et EU- og FN-initiativ med mål om å få slutt på alle former for vold mot kvinner og jenter. Statistikker viser at lhbt-personer er ekstra sårbare.

Pengene har gitt Diké mulighet til å utvide tilbudet. Samfunnshuset deres har gått fra å kunne behandle 50 mennesker per måned til 125. Ifølge Modesto Mendizábal, ansvarlig lege og grunnlegger av organisasjonen, kan de nå tilby overnatting for opp til 20 mennesker.

Huset tar imot både skeive hjemløse og folk som har reist langt for å motta helsetjenester, men ikke har penger til hotell.

«Vi respekterer dem og vil vise dem omsorg. Når noen fra lhbt-miljøet kommer hit, gir vi dem alt vi kan. De får god mat, tilgang på kulturelle aktiviteter, en trygg havn. Vi hjelper dem også med å søke jobb. Engasjementet vårt er stort. Vi ønsker at de skal få leve gode liv», sier Mendizábal.

Kilde: Centro LGBT Diké / Spotlight Initiative

Powered by Labrador CMS