Pride

Forbyr EuroPride-paraden

Innenriksdepartementet i Serbia har lagt ned forbud mot paraden under EuroPride i Beograd. Arrangørene protesterer mot avgjørelsen.

Publisert Sist oppdatert

Beograd er i år vertskap for EuroPride som arrangeres fra 12. til 18. september. Dette er første gang EuroPride avholdes på Balkan.

I august uttalte Serbias president Aleksandar Vučić at EuroPride var avlyst.

Presidenten uttalte at det er landets politiske situasjon lå til grunn for avlysingen. Men ifølge arrangørene av EuroPride og nettverket European Pride Organisers Association (EPOA), som er lisensinnehaver av EuroPride, vil festivalen arrangeres som planlagt.

Nå er det innenriksdepartementet som stikker kjepper i hjulene for EuroPride.

Innenriksdepartementet i Serbia har lagt ned forbud mot paraden under EuroPride, men de lokale arrangørene og European Pride Organisers Association protesterer mot avgjørelsen.

«Politiet har ventet til absolutt siste minutt når de nå forbyr EuroPride-paraden», sier Kristine Garina, president i European Pride Organisers Association (EPOA), som eier EuroPride-lisensen.

«Hver gang dette har skjedd tidligere, har rettssystemet erklært det for grunnlovsstridig. Historiens første forbud for en EuroPride-parade kan ikke bli stående, og jeg er ikke i tvil om at rettssystemet vil erklære forbudet som grunnlovsstridig, også denne gang», sier Kristine Garina i EPOA.

Powered by Labrador CMS