Terror

– Jeg kjenner på vantro

Espen Evjenth var på London Pub med kjæresten og venner natt til 25. juni, og ble skutt av terroristen.
– Akkurat nå føles det som at alt det jævlige som skjedde kunne vært unngått, sier han.

Espen Evjenth.
Publisert Sist oppdatert

Etter at det ble kjent at en hemmelig agent for Etterretningstjenesten ble varslet om planer for et terrorangrep mot Skandinavia i dagene før barskytingen i Oslo, reager det skeive miljøet.

Tidligere leder for Skeiv Ungdom, Espen Evjenth ble skutt på London Pub natt til 25. juni. Nå reagerer han på de nye avsløringene om terrortrusselen mot det skeive miljøet under Oslo Pride i fjor.

I en Facebook-status skriver han:

«Jeg kjenner på vantro etter å akkurat ha lest om at PST hadde opplysninger om et planlagt terrorangrep nesten en uke før det skjedde. For akkurat nå føles det som at alt det jævlige som skjedde kunne vært unngått. Jeg kunne sluppet å bli skutt og nesten dø. De som døde kunne vært i live. Folk kunne sluppet marerittene, angsten for å vise hvem de er, skadene, de psykiske lidelsene, og alt som har vist seg å følge i det halve året som har gått. Sånn føles det nå. Det som er mest uforståelig for meg er at PST ikke tenkte at dette var relevant informasjon å dele med Oslo-politiet. Er glad for at Oslo Pride og FRI stiller spørsmål nå. Dette trenger vi svar på.»

Powered by Labrador CMS