Urix

Italias senat sa nei til lovforslag mot hat- kriminalitet. – Katastrofalt, sier Massimo Castaldo, visepresident i European Parliament LGBTI Intergroup.

Italias senat klappet, jublet og stemte nei

Publisert Sist oppdatert

a.

Europaparlamentets interngruppe for lhbt+rettigheter, er svært bekymret over at et italiensk lovforslag som skulle beskytte skeive mot hatkriminalitet, ble nedstemt i senatet i slutten av oktober.

Landets lovgivende forsamling består av senatet og deputertkammeret, og forslag til lovforslag kan komme fra begge kamre og må passere i identisk form i begge kamre.

Lovforslaget ble introdusert av Alessandro Zan fra sentrum-venstrepartiet Partido Democartico, for å beskytte både lhbt-personer, funksjonsnedsatte og kvinner mot vold og hatefulle ytringer. Forslaget ble avvist allerede under fødselen da politikerne stemte over om de i det hele tatt skulle debattere forslaget, med det resultat at saken ikke en gang skulle snakkes om.

Europaparlamentets interngruppe for lhbt+rettigheter består av medlemmer av Europaparlamentet, og de uttaler seg og fremmer forslag om lhbt+rettigheter både i og utenfor EU.

Ifølge gruppas visepresident, italienske Fabio Massimo Castaldo, kan ikke senatets avvisning av lovforslaget reverseres, og han sier at denne situasjonen er et perfekt eksempel på hvorfor et mer bindende europeisk lovverk på dette området er nødvendig for å unngå situasjoner som i Italia:

«Det som skjedde i det italienske senatet, er katastrofalt. Ikke bare gikk senatet glipp av en mulighet til å ta tydelig avstand fra hatefulle ytringer og hatkriminalitet, men vi fikk også oppleve hvordan enkelte medlemmer av senatet klappet og jublet over at lovforslaget ikke ble debattert. Dette er ikke det Italia vi skal forsvare, for å gi større beskyttelse mot hat er ikke veldedighet – det er alle demokratiske staters jobb, og det er en plikt overfor befolkningen».

Kilde: The European Parliament’s Intergroup on LGBTI rights

.

Powered by Labrador CMS