Film

Støtte til skeiv samisk film

Marja Bål Nangos kortfilm «Gusto Gusto», som handler om en homofil samisk manns reise til selvaksept, har fått produksjonstilskudd.

Marja Bål Nango har skrevet manuset til «Gusto Gusto» sammen med søsteren Smávot Ingir Bål.

Nordnorsk Filmsenter delte ut produksjonsstøtte for juni forrige uke. Mest tilskudd fikk Marja Bål Nangos nye kortfilm, «Gusto Gusto».

«Gusto Gusto» handler om Ánte, en homofil same i femtiårene. Filmen følger hans reise til selvaksept, mens han prøver å komme ut i storbyen.

Manus er av søstrene Smávot Ingir Bål og Marja Bål Nango, hvor sistnevnte også har regi.

I konsulentens anbefaling står det blant annet at prosjektet har «et sterkt og velutviklet manus til en «coming of age» film.»

Videre skriver konsulenten:

«Skildret gjennom en subjektiv og intim linse, vil filmen kunne gi oss et innblikk i hvor vanskelig det kan være å kjempe mot internalisert skam og undertrykkelse av seg selv etter å ha bodd hele livet i et lite, konservativt samfunn.»

Prosjektet har tidligere mottatt utviklingstilskudd fra NNFS, og konsulenten vektlegger at mye av finansieringen er på plass, og at filmen har potensial til å finne sin plass på festivaler både nasjonalt og internasjonalt.

«Gusto Gusto» produseres av det nye samiske filmselskapet 7išh Film. Den fikk 500 i støtte. 

Søstrene Smávot Ingir Bål og Marja Bål Nango har også tidligere samarbeidet. Filmen «Tungene» (Njuokčamat) (2020) fikk pris på både Palm Springs film festival og Rhode Island film festival.

Powered by Labrador CMS