Film og serier

– Den beste måten å kommer seg over noen på, er å komme seg under noen andre

Det eplekjekke ordtaket kan på en lettvint måte oppsummere handlingen i lesbeserien «Ligge».

Publisert

.

I en av de to hovedrollene i serien «Ligge», finner vi den norske skuespilleren Ulrikke Falch. De åtte episodene av den svenske serien ble sluppet rett før jul på Discovery+. Etter suksessen som Vilde i NRK-serien «Skam», har Falch vært aktiv både offentlig og mer privat som støttespiller for ulike feministiske og aktivistiske initiativer.

På sine egne kontoer på sosiale media inviterer Falch for eksempel mennesker til å presentere seg selv, der formålet er å formidle innsikt i marginaliserte gruppers vilkår og personens individuelle synspunkter.

Ulrikke Falch har også vært tydelig om hvor hun står i saker som angår lhbt+spørsmål. Så det er ikke overraskende at Falch leter etter en kvinnelig kjæreste. Riktignok bare på film, eller rettere sagt på tv.

Ulrikke Falch spiller nemlig Line, som har blitt dumpet av dama si. Når karakteren Elin, spilt av Clara Henry, går inn for å få venninna tilbake til sjekkelivet, er det ved å insistere på at Line raskest mulig kommer seg ned i horisontalen. Plotet i serien er ganske enkelt at Line skal ligge med en ny dame hver uke i to måneder.

.

.

Ulrikke Falch ville brukt tid, ikke Tinder

Til det svenske magasinet QX uttaler Ulrikke Falch at hun overhodet ikke kjenner seg igjen i sin rollefigur. Ikke fordi Line er lesbisk, men fordi Ulrikke privat ville brukt tid på å pleie seg selv etter et brudd.

«Mitt tips til alle med hjertesorg er at tiden leger alle sår. Ta en dag om gangen og snakk med noen du stoler på», er rådet fra Falch.

I «Ligge» er det en uhørt posisjon, det samme er konseptet «stole på». Mange scener og komplikasjoner kommer av at en liten løgn vokser seg stor. Til tross for pinlige scener og endel pute-tv situasjoner Ulrikke Falch må lide seg gjennom som karakteren Line, synes den norske skuespilleren at innspillingsperioden har vært en fantastisk tid.

«Det har vært en drøm å få jobbe på produksjonen sammen med det altoverveiende kvinnelige teamet, og å få tilbringe sommeren i Stockholm og bli kjent med Clara», sier Falch.

.

Panseksuell

På spørsmål om hvor de to hovedrolleinnehaverne selv plasserer seg i forhold til regnbueflagget, svarer Clara Henry at hun definerer seg som biseksuell, mens Ulrikke Falch gir uttrykk for at hun egentlig kan omfavne hele verden.

«Min seksualitet er flytende. Jeg blir tiltrukket av alle kjønn, men akkurat nå er jeg i en heterofil relasjon», opplyser hun.

«Representasjon i film og tv er alfa og omega, understreker Ulrikke Falch til QX .

«Det handler om at vi trenger å se oss selv på skjermen. Når lhbt+fortellinger blir representert, blir man mindre ensom. Man kjenner igjen ting fra sitt eget liv og får nye perspektiv og tanker om seg selv».

.

Powered by Labrador CMS