– Mange av artiklene handler om storsamfunnets hindringer, om tegnspråktolkesystemet og om døve som ikke slipper inn i arbeidslivet, forteller Jannicke B. Kvitvær, redaktør i Døves Tidsskrift.

Kan døve kjøre bil?

Som døv opplever Jannicke B. Kvitvær det hørende skeive miljøet som litt mer åpent og nysgjerrig enn samfunnet ellers. Det betyr ikke at hun slipper unna dumme spørsmål.

Publisert Sist oppdatert

Jannicke Berge Kvitvær trives godt som redaktør i Døves Tidsskrift, og tenker ikke til daglig over at hun tilhører en dobbel minoritet.

– Jeg er jo døv og skeiv, men i døvesamfunnet føler jeg at jeg bare er meg. Jeg er ikke mer skeiv der enn ellers i storsamfunnet, sier Kvitvær, som har tegnspråktolk med seg under Blikk-intervjuet.

Hun ofret aldri en tanke på at hun kunne være skeiv før hun ble forelsket for fem år siden. Men da begynte hun å gruble på ordentlig.

– «Hva skulle jeg si til folk rundt meg?» Før hadde jeg aldri tenkt på meg selv som skeiv selv om jeg har flere homofile venner. Samfunnets normer hadde jo lært meg hva som er «normalen». Jeg kikket ikke på andre alternativer, for å si det sånn. Jeg tenkte aldri på denne muligheten for meg selv. Og nå er jeg her, sier hun med et bredt smil.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS