Qatar-VM

Tyskland vil ta FIFA til idrettens voldgiftsrett

Tyskland har varslet rettslige skritt mot FIFA etter regnbue-nei.

Publisert Sist oppdatert

Før kampen mot Japan onsdag viste de tyske spillerne at de ikke får si det de vil under Qatar-VM.

Spillerne holdt seg for munnen for å vise at de har fått munnkurv av FIFA. På Twitter poengterer laget at det ikke handler om et politisk standpunkt.

«Menneskerettigheter er ikke forhandlingsbare. De skal tas for gitt, men det blir de ikke. Derfor er denne markeringen så viktig for oss. Å nekte oss å bruke regnbue-armbånd, er å nekte oss en stemme. Vi står for valget vårt», tvitret laget.

Nå kan den tyske avisa Bild melde at Tyskland vil ta FIFA til idrettens voldgiftsrett. Det vil de etter at FIFA truet med sportslig straff dersom kapteiner brukte regnbue-armbind under kampene i VM.

Ifølge Bild ønsker det tyske forbundet en hurtigbehandling av saken, slik at en første avgjørelse kan bli tatt innen 48 timer.

NFF-president Lise Klaveness sier i et intervju med NRK at alle land som ble nektet å bruke «One love»-armbindet vurderer det rettslige grunnlaget for nektelsen.

«De vurderer FIFAs anledning til å true med og nevne sportslige sanksjoner som gule kort og utestengelse. Så vidt jeg vet så er det ingen sak som er meldt inn til Cas. Norge er jo ikke med i VM, så vi er observatører i dette», sier Klaveness til NRK.

Powered by Labrador CMS