SKEIV SOMMER

Chepstow-Lusty som sitt alter ego, Log Lady Lusty.

Lill-Ann Chepstow-Lustys skeive sommer

Hvor reiser en «Log Lady» helst på ferie? Til John Waters' hjemby, Baltimore, ifølge fotografen Lill-Ann Chepstow-Lusty.

Publisert Sist oppdatert

Lill-Ann Chepstow-Lusty (61)

Chepstow-Lusty er en anerkjent fotograf som i 2018 ble tildelt den høythengende Leif Preus Minnepris. Bakgrunnen for utdelingen var blant annet hennes kuratoriske arbeid med grunnlovsutstillingen «Ja, vi elsker frihet» (Kulturhistorisk museum, 2014), og egne fotoserier som «Gay Kids» og «Norge – helt Texas»

I sitt siste fotoprosjekt «Log Lady Lusty. Curator, Art Pimp, and Most Prominently Log Lady» opptrer hun sitt alter ego, Log Lady Lusty, en humoristisk og bisarr karakter vi følger på en reise gjennom kunstverdenen, karantenetilværelsen, motorsykkelmiljøer, protestbevegelser og et slags hillbillylignende liv i skogen.

Hei, Lill-Ann! Hvordan ser sommeren din ut i år?

– Det blir en kortreist ferie til min hytte på Sørlandet.

Hvilken lhbtqi+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

– Jeg ville dratt med filmskaperen John Waters til hjembyen Baltimore. Baltimore er kjent for sine morsomme og originale karakterer, så det er ikke vanskelig å se hvor Waters hentet inspirasjon til sine mange «campy» filmer. Mens vi er i Baltimore, kan vi ta en tur til American Visionary Art Museum, hvor det finnes en statue av Divine, Waters' barndomsvenn og stjerne i mange av filmene hans.

Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

– Begge deler.

Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

– Karantenehotell.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

– Fisker makrell på Sørlandet.

Hvilken skeiv sak/hvilke skeive saker brenner du for?

– Free Britney.

Pride: Er det mest party eller mest protest?

– Mest Pfizer.

Hva leser du/ser du på i sommer?

– «Warhol» av Blake Gopnik og «Gal mann til rett tid: NS-minister Sverre Riisnæ» skrevet av Nils Johan Ringdal. Sverre Riisnæsvar okkupasjonstidens justisminister, antisemitt og bøddel. Han unngikk dødsstraff etter krigen. Hans opptreden i retten gjorde psykiatere og dommere i villrede. Riisnæs ble sendt til Reitgjerdet sykehus, og siden gjentok han stadig at han lurte alle. Men kanskje det var psykiaterne som lurte dommerne, eller rettsapparatet som lurte seg selv? Boken handler om politikk og privatliv, jus og galskap, om keiser Wilhelm og Trotskij, Himmler og Quisling. Men mest av alt handler den om en av de mest sammensatte og eksentriske personligheter som noensinne har utøvet politisk makt i Norge.

Favorittsommerlåt?

– «When I'm Feeling Like This» av Melting Resonance/Fran Lusty.

Powered by Labrador CMS