Rosa kompetanse

Styrket innsats mot hatkriminalitet

FRIs Rosa kompetanse justis blir prioritert i statsbudsjettet for 2024. – Behovet for Rosa kompetanse justis er tydeligere enn noensinne, sier FRI-leder Hilde Arntsen.

Publisert

Det var SV som sørget for at Rosa kompetanse justis og Nasjonalt kompetansemiljø innen hatkriminalitet blir prioritert i statsbudsjettet for 2024.

– Dette var en svært gledelig nyhet å motta. Siden 2011 har Rosa kompetanse justis bidratt til å styrke politiets og justissektorens kompetanse og støtte i håndteringen av temaene seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk på en positiv måte, sier FRI-leder Hilde Arntsen ii en pressemelding.

– Undersøkelser viser at den skeive befolkningen har lavere tillit til politiet sammenlignet med resten av samfunnet. I tillegg, med mangel på bevissthet og trygghet rundt anmeldelse av hatkriminalitet, blir behovet for Rosa kompetanse justis tydeligere og mer påtrengende enn noensinne, sier Arntsen.

Ifølge FRI viser evalueringer av Rosa kompetanse justis at nær 97 prosent oppgir at møtet med Rosa kompetanse var nyttig, og rundt 95 prosent at innholdet var relevant for arbeidshverdagen. Mer enn 83 prosent av de politiansatte som evaluerte kurset oppga at de ville være mer oppmerksomme på hatkriminalitet etter kurset. Kursene er utformet i samarbeid med blant annet ansatte i politiet.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS