Grasrotandelen

Tippemidler til skeive

FRI Oslo og Viken er på topp blant skeive mottakere av tippemidlene. Men også SLM Oslo nyter godt av grasrotandelen. – En fin mulighet for minoriteter til å samle inn penger på en enkel måte, sier SLM-leder Marius Hofseth.

– Midlene går til å sikre SLM Oslos økonomi, sier SLM-leder Marius Hofseth.
Publisert Sist oppdatert

I disse dager utbetaler Norsk Tipping grasrotmidlene som betyr mye for lag og foreninger i Norge. Grasrotandelen utbetales tre ganger i året. Nå er det mai-pengene som er på vei, og den totale summen som utbetales er 253 millioner kroner. Det er cirka åtte millioner kroner mer enn i samme periode i fjor.

Klingende skeiv mynt

Norsk Tipping gir hele sitt overskudd til samfunnsnyttige formål. Mer enn 30 000 lag og foreninger over hele Norge er mottakere via grasrotandelen. Foreningen for omplassering av dyr får mest. De får 1 390 664 kroner. Deretter følger Vålerenga fotball med 1 199 871 kroner og Barnekreftforeningen Oslo og Akershus med 1 092 775 kroner.

FRI Oslo og Viken ligger på topp blant skeive organisasjoner og foreninger som mottar en grasrotandel av tippemidlene. Organisasjonen får nå 40 000 kroner.

Hakk i hæl følger Oslo fagottkor med 36 000 kroner, Bamseklubben med 32 000 kroner, Oslo Pride 28 000, Den Norske Homofonien av 1990 fikk 15 000 og Skeiv Verden Oslo Viken 11 500 kroner.

Grasrotandelen går til lag og foreninger i hele landet, men det er de skeive organisasjonene i Oslo som får mest utbytte, siden det er her spillerne har vært mest aktive med å velge en grasrotmottaker.

En enkel måte

Scandinavian Leather Men (SLM) har også ivrige spillere som gir sin grasrotandel til klubben. I mai gir det klubben over 30 000 kroner.

SLM-leder Marius Hofseth legger ikke skjul på at grasrotandelen kommer godt med.

– Grasrotandelen er en fin mulighet for minoriteter til å samle inn penger på en enkel måte, sier SLM-leder Marius Hofseth til Blikk.

SLM Oslo er en del av et internasjonalt fetisjmiljø. Siden 2009 har de holdt til i dagens lokaler ved Akershus festning der de driver egen bar. Men etter år med pandemi og konflikter med Plan- og bygningsetaten, er klubben for tida stengt. Nå ser det ut til å løse seg, og allerede under Oslo Pride i juni alger de stor gatefest i Nedre Slottsgate.

Sikrer SLMs økonomi

– SLM Oslo er umåtelig takknemlige for all støtte vi får fra medlemmer og venner via grasrotandelen, og utenom. Midlene går til å sikre klubbens økonomi, og på den måten sikre at Oslo også i framtida vil ha en levedyktig fetisjklubb som er åpen for alle fetisj- og bdsm-interesserte, både trans og cis-menn og maskulint presenterende ikke-binære, sier SLM-lederen til Blikk.

Powered by Labrador CMS