Urix

Konservativ politiker anklaget uskyldig transkvinne for masseskyting

Etter USAs dødeligste skoleskyting på ti år, sirkulerte et bilde av transkvinnen Sam på sosiale medier med påstand om at hun sto bak. – Jeg blir angrepet når jeg forlater huset, sier Sam om tiden etter de falske anklagene.

Transkvinnen Sam opplevde å få spredd bilder av seg selv med påstander om at hun var massemorderen som tok livet av minst 21 barn og voksne i Texas. Hun så seg tvunget til å gå ut og avkrefte ryktene.
Publisert

Tirsdag 24. mai ble minst 19 barn og to voksne drept under en skoleskyting på Robb Elementary School i Uvalde, Texas. Dette var den dødeligste skoleskytingen i USA på ti år.

I timene etter skytingen gikk påstanden om at gjerningsmannen var en ulovlig immigrant fra El Salvador som var på flukt fra grensepolitiet for drap, viralt, ifølge NTB. Det gikk også påstander om at gjerningspersonen var trans. På internett sirkulerte et bilde av en transkvinne ikledd skjørt og knestrømper, som flere hevdet var et bilde av masseskyteren.

Bildet var ikke av Ramos, som selv var amerikansk statsborger og ciskjønnet, men av den 20 år gamle transkvinnen Sam, bosatt i Georgia, USA.

– Det er ikke meg, jeg bor ikke engang i Texas, skrev Sam på Instagram i et forsøk på å avkrefte ryktene. Der la hun også ut et bilde av seg selv foran et transflagg.

Dette bildet av Sam gikk viralt med påstand om at hun sto bak masseskytingen.

– Ikke første gang jeg blir trakassert

Bildene som sirkulerte av Sam var hentet fra hennes egne poster på nettforumet Reddit, blant annet et bilde der hun poserer ikledd skjørt og knestrømper. Dette ble først spredd på internettforumet 4chan, før både konservative og høyreekstreme Facebook-sider spredte det videre.

Et bilde av Sam ble lagt ut på 4chan på ettermiddagen etter skytingen, med teksten «Her er skyterens reddit». Personen hadde lenket til Reddit-kontoen hennes. I tillegg til Sams bilder, ble det spredt bilder av minst to andre transkvinner for å underbygge den grunnløse teorien om at gjerningspersonen var trans.

– Jeg vil bare leve uten å bli angrepet når jeg forlater huset mitt, skriver Sam i en oppdatering på sin egen Reddit-profil.

Sam forteller at hun først begynte å poste bilder av seg selv og kunsten sin på nett for å bygge opp selvtillit.

– Jeg er irritert over at jeg ble trukket inn i denne tragedien, men jeg er mer bekymret over ofrene og familiene.

Spredt av konservative politikere

Et av Sams bilder ble delt av Young Conservatives of Southern Indiana Facebook-side, som har mer enn 4000 følgere.

Flere politikere, blant annet republikaneren Paul Gosar fra Arizona, bidro til at bildet av Sam ble sirkulert på nett.

– Det er en transseksuell venstreorientert ulovlig innvandrer ved navn Salvatore Ramos, skrev representant Paul Gosar (R) på Twitter.

Sam har sett seg tvunget til å poste oppdateringer på nett for å avkrefte de grunnløse anklagene – og bevise at hun er i live. Gjerningspersonen ble skutt av politiet og døde kort tid etter skoleskytingen.
– Jeg er irritert over at jeg ble trukket inn i denne tragedien, men jeg er mer bekymret over ofrene og familiene som har lidd på grunn av den faktiske angriperen, skrev Sam på en plakat hun postet to dager etter skoleskytingen.

Gosar er en av tidligere president Donald Trumps største støttespillere og har gjentatte ganger havnet i medias søkelys etter å ha videreformidlet konspirasjonsteorier.

Gosar fjernet etter hvert innlegget, men har ikke kommet med noen unnskyldning til Sam eller de andre transkvinnene han spredte bilder av.

Den konservative forfatteren og influenseren Candace Owens derimot, har ikke slettet sin Twitter-post der hun omtaler Sam som en «cross-dresser» og «mentalt forstyrret».

– Det er en transseksuell, venstreorientert ulovlig innvandrer, skrev politiker Paul Gosar (R) på Twitter kort tid etter masseskytingen.

17 år gammel transjente angrepet

Etter skoleskytingen skal flere transpersoner i USA ha blitt utsatt for vold på grunn av påstanden om at Ramos var trans. En 17 år gammel transjente i Texas sier at hun ble angrepet av fire menn som refererte til skytingen i Uvalde.

Til LA Blade, forteller 17-åringen «Tracey» at hun ble omtalt som «mentalt syk».

– Å se, den har en pikk, skal en av mennene ha sagt til henne.

– Jeg er bare 17 år, svarte hun.

– Ja, du vet at det var en av søstrene dine som drepte de barna, svarte en annen av mennene.

Powered by Labrador CMS