Nyheter

TikTok med bedre sikkerhet for skeive

TikTok opplyser at de med umiddelbar virkning forbyr innhold som fremmer kvinnehat, spiseforstyrrelser, lhbt+fiendtlige holdninger og konverteringsterapi.

Publisert

.

Det er nå blant annet forbudt å bruke feil pronomen med vilje og å bruke «deadnames», altså navnet transpersoner ble tildelt ved fødselen, opplyser plattformen.

.

Tydeliggjør forbud mot «hatefulle ideologier»

Forbudet er en del av en større oppdatering som skal styrke sikkerhet og trygghet på TikTok.

Keenan kunngjorde de nye retningslinjene i et blogginnlegg. Han skriver at TikTok ser et behov for å være tydeligere om «hatefulle ideologier på plattformen».

«Selv om disse ideologiene lenge har vært forbudt på TikTok, har vi hørt fra brukere og sivilsamfunnsorganisasjoner at det er viktig å være eksplisitt i retningslinjene våre for fellesskap», skriver Keenan.

TikTok åpnet nylig for at brukerne kan legge inn foretrukne personlige pronomen på profilene sine. Keenan håper dette vil «oppmuntre til respektfull og inkluderende dialog».

.

TikTok fikk strykkarakter

I mai i fjor fikk TikTok og alle andre store sosiale medier-plattformer strykkarakter av GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) i en evaluering av sikkerhet og trygghet i sosiale medier.

GLAAD pekte blant annet på en hendelse fra 2019, der TikTok begrenset spredningen av innhold fra spesifikke brukere, hovedsakelig mennesker med funksjonsnedsettelser og skeive. TikTok påsto at det var for å «begrense at brukerne ble utsatt for mobbing.»

Selv om TikTok har jobbet med å forbedre sine rutiner de siste årene, viste en rapport fra mai i fjor at moderatorer ikke klarer å plukke opp alt som skjer på plattformen.

Organisasjonen Media Matters, avslørte at TikToks «For You»-anbefalingsside førte brukere ned i et kaninhull med lhbt+fiendlig innhold etter bare å ha likt én homofobisk eller transfobisk video.

Media Matters påpekte i samme rapport at «eks-homo»-videoer på TikTok hadde hundre tusenvis av likerklikk, til tross for plattformens forbud mot innhold som fremmer konverteringsterapi.

Sarah Kate Ellis, president og administrerende direktør for organisasjonen GLAAD, mener TikToks oppdaterte retningslinjer «hever standarden for skeives sikkerhet på nett og sender en melding om at andre plattformer som hevder å prioritere sikkerhet for skeive bør følge etter».

Ifølge Them., er GLAAD og UltraViolet blant organisasjonene som har anbefalt TikTok å presisere retningslinjene.

.

Powered by Labrador CMS