Hatkriminalitet

Universitetsansatt tiltalt for homohets

Mannen som er tiltalt for å hetse et homofilt par i Bodø, erklærer seg ikke skyldig.

Publisert

En uke etter terroren i Oslo i fjor opplevde et kjærestepar i slutten av 20-årene trakassering på åpen gate i Bodø. En voksen, beruset mann kom bort til dem og spurte: «Er dere homser hele gjengen?»

Ifølge de fornærmede opplevde de mannen som aggressiv og full. Da de spurte om det hadde noe å si om de er homofile svarte han ifølge dem: «Hadde det vært opp til meg, så hadde dere vært skutt.»

Mannen, som har hatt en undervisningsstilling ved Nord universitet i Bodø, har flere ganger beklaget hendelsen og sagt at det han gjorde var forkastelig. Nord universitet bekrefter til Khrono at mannen fremdeles er ansatt ved universitetet, men at han ikke er i en undervisningsstilling.

Forsvarer Finn Ove Smith, sier til NRK at den tiltalte mannen husker lite av hendelsen selv.

«Min klient vil ikke bestride at han har sagt det som står i tiltalen, eller det andre forklarer. Han har ikke så stor husk om hva som rent faktisk ble sagt.»

Selv sier universitetslektoren, som nå er tiltalt for to overtredelser av bestemmelsen om hatefulle ytringer: «Jeg skjønner jo at jeg har sagt masse dumme ting»

Han erklærte seg ikke skyldig i tiltalen og årsaken var at han ikke husket hendelsene. Han erkjente derimot å ha nektet å forlate sentrum på politiets oppfordring.

«Jeg var full og sint», sier han.

Powered by Labrador CMS