Hatkrim

To skutt og drept ved den skeive baren Tepláreň i Slovakias hovedstad Bratislava

Publisert Sist oppdatert

To personer i 20-åra ble onsdag kveld skutt og drept ved den skeive baren Tepláreň i Slovakias hovedstad Bratislava melder Filter Nyheter.

Den antatte gjerningsmannen, en 19 år gammel slovakisk student, ble senere funnet død av politiet. Myndighetene har så langt ikke karakterisert saken som terrorisme, men går langt i å vektlegge hat mot skeive som mulig motiv.

«Ingen form for «hvit makt», rasisme eller ekstremisme, inkludert mot lhbt-personer, kan tolereres», skrev statsminister Eduard Heger på Twitter torsdag ettermiddag:

Kort tid etter angrepet ble et jødefiendtlig og rasistisk dokument som framstår som gjerningsmannens begrunnelse for terrorisme delt blant høyreekstremister både i nynazist-kanaler på Telegram og i bredere chan-forum, der enkelte brukere hyllet skytingen.

I tillegg til å fokusere på jøder og innvandrere, oppfordrer manifestet direkte til angrep på «homser», «transer», familiene deres, lhbt-aktivister, homobarer, Pride-parader og sykehus og behandlere involvert i kjønnsbekreftende behandling.

Powered by Labrador CMS