Trans

Barnesykehus evakuert etter bombetrussel mot transavdeling

Ansatte ved sykehuset i Boston sier de blir truet på livet av anonyme anti-transaktivister. Truslene begynte da en høyreorientert nettside hevdet at barn ned til toårsalderen fikk utført kjønnskorrigerende kirurgi ved sykehuset.

Det høyreorienterte nettstedet Post Millenial hevdet i en artikkel at barn helt ned til toårsalderen får utført hysterektomi, altså kirurgisk fjerning av livmoren, ved sykehuset. Påstanden har senere blitt tilbakevist av både sykehuset og faktasjekksiden PolitiFacts.
Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har Boston Childrens's Hospital vært målet for det sykehusledelsen beskriver som «fiendtlig internettaktivitet, telefonsamtaler og trakasserende e-poster inkludert trusler om vold mot våre klinikere og ansatte».

Sykehuset er rangert som det beste barnesykehuset i USA og tilbyr kjønnsbekreftende behandling til barn og unge med kjønnsinkongruens.

Ansatte ved sykehuset sier de den siste uken har fryktet for livet etter truende oppførsel fra anonyme anti-transaktivister. Marerittet skal ha begynt etter at en høyreorientert nettside hevdet at barn ned til toårsalderen får utført kjønnskorrigerende kirurgi ved sykehuset.

Etterforskes fortsatt

Politiet oppgir at de er kjent med kampanjen mot sykehuset og opplyser at de mottok en anonym bombetrussel kvelden tirsdag 30. september, ifølge NBC News. Klokken 20.14 ankom politiets bombegruppe sykehuset, men fant ingen eksplosive enheter eller mistenkelige gjenstander. Onsdag morgen sa kriminalbetjent John Boyle at etterforskningen fortsatt var aktiv.

«Vi er lettet over at ingen bombe ble funnet og at ansatte og pasienter er trygge,» sier en talsperson for sykehuset i en presseuttalelse, ifølge NBC News.

«Vi er fortsatt årvåkne i vår innsats for å bekjempe spredningen av falsk informasjon om sykehuset og våre omsorgspersoner. Vi er forpliktet til å sikre at sykehuset er et trygt og sikkert sted for alle som jobber her og kommer hit. Vi vil gi ytterligere informasjon ettersom vi kan.»

Nettkampanjen mot sykehuset er et resultat av feilinformasjon om sykehusets behandlingsprogram for transpersoner, kalt Gender Multispecialty Service, som har spredt seg blant høyreorienterte grupper i sosiale medier.

Høyreorientert nettsted hevder sykehuset opererte toåring

Kampanjen kan spores tilbake til en artikkel publisert av høyreorienterte nettstedet Post Millenial, sponset av konspirasjonsteoretikeren Mike Lindell. Lindell har tidligere blitt kastet ut av Twitter etter å ha hevdet at det amerikanske presidentvalget ble sabotert av et kinesisk cyberangrep som førte til at Joe Biden vant over Donald Trump og at stormingen av den amerikanske kongressen, 6. januar 2020, ble startet av Antifa-medlemmer som hadde infiltrert massen med Trump-tilhengere.

I artikkelen publisert på Post Millenial hevdes det at barn ned til to år fikk utført hysterektomi (kirurgisk fjerning av livmoren) på sykehuset. Artikkelen fikk stor oppmerksomhet etter at anti-lhbt+kontoen «Libs of TikTok» spredte saken til sine 1,3 millioner følgere.

Twitter-kontoen drives av Chaya Raichik, som tidligere har kalt lhbt+organisasjonen The Trevor Project for en «grooming-organisasjon». «Grooming» innebærer at en voksen person avtaler et møte med et barn under 16 år i den hensikt å begå et seksuelt overgrep.

Etter at det første innlegget gikk viralt, la Raichik ut ytterligere 13 Twitter-poster med feilinformasjon om sykehuset og Gender Multispecialty Service-programmet. I ukene etter Raichiks påstander oppgir leger ved sykehuset at de har blitt oversvømmet med drapstrusler og trakasserende telefoner og e-poster. Sykehuset har også økt sikkerheten.

Faktasjekkingssiden PolitiFact avkreftet senere påstandene om at sykehuset har gjort kirurgiske inngrep på toåringer. Pasienter som kvalifiserer for kjønnsbekreftende kirurgi må være minst 18 år gamle og ha en vedvarende, godt dokumentert kjønnsdysfori, ifølge sykehusets nettsider. Alle genitale operasjoner utføres kun på pasienter som er 18 år og eldre.

Kampanjen førte til at Meta, Facebooks moderselskap, permanent slettet «Libs of TikTok» fra Facebook i forrige måned.

Powered by Labrador CMS