Urix

Penislengden øker

Ifølge Stanford Medical School, har gjennomsnittspenisen vokst fra 12,2 til 15,4 centimeter de siste 30 årene.

Penislengden øker, men det er ikke nødvendigvis gode nyheter. Pesticider i hygieneprodukter kan være årsaken.
Publisert

En ny rapport fra Stanford Medical School viser at lengden på mannens kjønnsorgan har økt med hele 24 prosent over en periode på 29 år. Stanford har studert utviklingen i årene mellom 1942 og 2021, og samlet data fra 56.000 menn.

«Penislengden har i gjennomsnitt økt fra 12,2 cm til 15,4 cm», forteller professor Michael Eisenberg, lege og professor i urologi.

«Denne økningen må undersøkes nærmere for at vi skal kunne fastslå årsaken», sier Eisenberg som har en mistanke om at endringene skyldes eksponering for pesticider og kjemikalier. Dette er giftstoffer som blant annet finnes i hygieneprodukter og matvarer.

Pesticider kan påvirke hormonnivået i kroppen, og mange forskere mener pesticider er årsaken til dårligere sædkvalitet og lavt testosteronnivå.

Professor Eisenberg oppfordrer nå legestanden til å måle mannlige pasienters penislengde regelmessig. «På samme måte som vi hvert år måler høyde og vekt, kan vi også måle penislengde på en systematisk måte. Da kan vi få en tidlig indikator på endringer i menneskers utvikling».

Powered by Labrador CMS