Nytt om navn

Johnatan van Ness
Johnatan van Ness

Åpen om hivstatus

År med overspising, seksuell utagering og stoffmisbruk fulgte, helt til han oppdaget at han hadde hiv.

Publisert Sist oppdatert

Johnatan van Ness (32), kjent fra serien «Queer Eye» sto fram som hiv-positiv i forbindelse med lanseringen av selvbiografien, «Over the Top: A Raw Journey to Self Love». Til avisa New York Times forteller han om et turbulent liv før han landet Netflix-serien som gjorde ham kjent for et internasjonalt publikum.

Man skulle kanskje tenke at en ungdom som selger sex for å få penger til dop, kommer fra en vanskelig familiebakgrunn. Med van Ness er det motsatt; han kommer fra en pengesterk familie som eier flere tv-stasjoner i USA, og foreldrene hans var ifølge ham selv, alltid støttende i forhold.

Årsaken til sitt utsvevende levesett gjennom mange år, tilskriver van Ness selv et overgrep han opplevde fra en eldre kamerat. År med overspising, seksuell utagering og stoffmisbruk fulgte, helt til han oppdaget at han hadde hiv. Siden har han ifølge seg selv, holdt seg på den smale sti; det vil si han forteller at han fortsatt røyker hasj og drikker en del alkohol, men sammenlignet med å være avhengig av metamfetamin regner van Ness slikt for småsaker. Det har tar på større alvor, er effekten Trump-administrasjonen har på lhbt-samfunnet i USA, og oppgir det som en viktig grunn til at han selv har valgt å være åpen om sin hiv-status.

Powered by Labrador CMS