Urix

Ungarn vedtok ny anti-homolov

«Regnbuefamilier» er nå forbudt i Ungarn. «Statsminister Viktor Orban er en trussel mot demokrati og menneskerettigheter i Europa», sier Rémy Bonny, leder i lhbt-organisasjonen Forbidden Colours.

Den nye loven er nok et bevis på at Viktor Orbans regime setter seg på siden av EU og EU-landenes verdier.
Publisert

En knapp uke etter at Europaparlamentet og 15 EU-land varslet at de går til sak mot Ungarn på grunn av grunn av kontroversielle lover som spesifikt rammer lhbt-personer, har myndighetene vedtatt en ny lov som går lenger enn tidligere lover.

Den nye loven som nå er vedtatt erklærer at ekteskapet kun er mellom en mann og en kvinne, og at bare en kvinne kan være mor, og bare en mann kan være far, noe som innebærer at andre former for familie er forbudt ved lov.

Loven åpner også for at man kan rapportere såkalte «regnbuefamilier» til myndighetene.

Denne loven er nok et tegn på at statsminister Viktor Orban ikke tar EU seriøst. «Myndighetene gjør narr av EUs lover. Dette er Orbans budskap til et flertall av EU-land, som tydelig har sagt at de vil stoppe hans anti-lhbt-politikk. Orban velger nå Moskva fremfor Brussel», sier Rémy Bonny, leder i lhbt-organisasjonen Forbidden Colours.

Loven er nok et bevis på at Viktor Orbans regime nå setter seg på siden av EU og EU-landenes verdier.

«Denne nye loven er adoptert fra Russland. Orban følger Kremls strategi når han nå bruker lhbt-miljøet som syndebukker. Viktor Orban er en trussel mot demokrati og menneskerettigheter i Europa», konkluderer Rémy Bonny i Forbidden Colours.

Powered by Labrador CMS